Live: Oilers tar imot Grüner

Todd Bjorkstrands menn fikk en tøff seier mot Storhamar søndag. Nå venter bunnlaget Grüner i DNB Arena. Vi følger kampen direkte fra kampstart klokken 18.00.

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over! Oilers vinner 9-2 og kjører fullstendig over Grüner. Det var klasseforskjell på isen, og Todd Bjorkstrands menn viste at de virkelig har ristet av seg søndagens toppkamp mot Storhamar. Oilers vinner skuddstatistikken 49-14. Mathias Trettenes plukket fire målpoeng i kveldens kamp. Mads Lund kåres til Grüners beste spiller. Brady Brassart belønnes for sin enorme innsats med bestemannsprisen for Oilers.

60. min.: Pen skuddmulighet, bra spill. Får ikke pucken i mål.

60. min.: Med nesten 40 sekunder igjen får Marius Hansen to minutter. Nå kjører Oilers en juniorrekke i overtall. Haughom, Haglund Mathisen, Strandborg, Vikingstad og Bryhnisveen.

59. min.: Der gjør Haughom en solid involvering i egen sone. Mye talent i den gutten.

58. min.: Mål 9-2 Vojtech Zounek reduserer for Grüner, som stjeler pucken fra på blålinjen og stormer i angrep. Får ikke mye motstand.

58. min.: Pucken slås til icing fra Grüner.

57. min.: Mååål 9-1 Markus Vikingstad scorer! Kveldens andre poeng for Vikingstad, som blir assistert av Magnus Hoff og Tine Klofutar.

56. min.: Mye spill, lite skudd. Grüner er fullt lag igjen.

55. min.: Trettenes drar en skuddfinte, kommer seg forbi og skyter. Skuddet blir blokkert. Fin overtallshockey.

54. min.: Grusom takling mot hodet fra Öhrvall mot Haglund Mathisen. Sendes i dusjen med to minutter pluss ti minutter personlig straff. Overtall for Oilers.

54. min.: Wikstøl redder det trettende skuddet fra Grüner.

52. min.: Mååål 8-1 Markus Søberg scorer sitt første mål etter skadeoppholdet! Drar pucken over på backhand og overlister Pietilä. Assistert av Ludvig Hoff.

51. min.: Tyven Brassart stjeler pucken i offensiv sone og går på skudd. Grüners andre målvakt for kvelden, Pietilä, blokkerer pucken.

49. min.: Simen "Krabben" Talge får prøve seg med Trettenes og Mauldin. Er en trygg rekke å spille i for hvem som helst. Trettenes har fire poeng så langt i kveldens kamp.

48. min.: Ludvig Hoff setter en takling på Mads Lund, som blir liggende. Får litt hjelp fra Oilers-fysio Arild Vaula, så er han på beina igjen.

48. min.: Grüner slår en icingpuck, og da er det passende å opplyse om at fem lokale spillere har målpoeng så langt i kveldens kamp.

47. min.: Mååål 7-1 Andreas Klavestad blir servert av hovmester Trettenes, og scorer! Trettenes trekker ned back mål, og sender pucken inn i slottet til Klavestad. Berg-Paulsen får andreassist.

46. min.: Ludvig Hoff stråler av selvtillit nå. Drar seg forbi to Grüner-spillere og skyter.

45. min.: Fjerderekken går rett på og setter angrepshockey på agendaen.

44. min.: Mål 6-1 Håvard Steen reduserer for Grüner, som er i overtall.

44. min.: Mååål 6-0 Ludvig Hoff får pucken av Klofutar, og kontrer Grüner i senk. Sesongens første poeng for Klofutar. Flott undertallsmål.

43. min.: Bryhnisveen klarerer pucken, og Oilers får byttet mannskap.

43. min.: Haughom får to minutter for holding. Undertall for Oilers.

42. min.: Skudd fra Grüner. Wikstøl redder, men får ikke kontroll på pucken. Da dukker Haughom opp og får kontroll på situasjonen.

41. min.: Det går ikke lang tid før Oilers kommer i en tre mot to-situasjon. Søberg sender pucken til Brassart, som er nære scoring.

41. min.: Brassert vinner droppen, og perioden er igang!

Andre periode:

20. min.: Perioden er over. Oilers leder 5-0. I det sluttsignalet for perioden går velger Tommy Kristiansen å ta en dans med Grüners Erik Sirum. Høy temperatur, og begge belønnes med å sendes i dusjen for resten av kampen.

38. min.: Backtalentet Jonas Slettebø Haughom får sin første opptreden for kvelden.

38. min.: Mååål 5-0 Mathias Trettenes styrer inn et skudd fra Andreas Klavestad, som får pucken av André Bjelland Strandborg. Fantastisk spill fra 17-åringen, som sender pucken opp til Klavestad.

37. min.: Zajac viser hvor ekstremt skøytesterk han her. Har god fart på skøytene uavhengig av retning. Gjør en god defensiv jobb og hindrer bortelaget å skape for store sjanser.

36. min.: Mååål 4-0 Brady Brassart blir servert av Ludvig Hoff!. Det kontres, og en pen pasning til Brassart gjør at han får lønn for strevet.

35. min.: Vikingstad går inn mellom Talge og Berg-Paulsen. De blir presset ned i egen sone. Slår til icing, etter en situasjon hvor Klofutar prøver å spille opp en tett markert Vikingstad.

34. min.: Strandborg er på med Trettenes og Mauldin. Pucken går på mål, Mauldin og Strandborg kriger for å få pucken inn. Pucken blir liggende under Wik.

32. min.: Brady Brassart viser godt igjen på isen. Har fått en A på brystet, i og med at Sveum er ute. Gjør jobben i egen sone og bidrar offensivt.

30. min.: Grüner får kommet seg alene med Wikstøl, som redder. Tommy Kristiansen fullfører en saftig takling på Grüner-løperen.

29. min.: En rimelig kald Wikstøl får to raske skudd på seg. Klarer å holde roen og redde.

28. min.: Fjerderekken får en del istid nå. Strandborg har gått inn, Haglund Mathisen blir sittende.

26. min.: Mååål 3-0 Greg Mauldin scorer igjen! Rokseth dumper pucken. Trettenes er første mann til pucken, sender pucken til Mauldin som skyter pucken i mål. Denne førsterekken må erklæres vellykket allerede.

25. min.: Forsberg smeller Öhrvall inn i vantet, bak Wikstøl. Det lager god lyd.

24. min.: Zajac serverer Søberg, som er nære å sette sitt første mål etter skadeavbrekket.

24. min.: Stolpeskudd fra Klavestad.

23. min.: Meget bra spilt av 17 år gamle Strandborg. Drar seg gjennom Grüner og spiller Berg-Paulsen på åpent mål. Nydelig hockey!

22. min.: Grüner kommer med periodens første skudd, og topprekken til Oilers gjør jobben i offensiv sone. Skaper sjanser, og Vikingstad klarer å holde på pucken på alle slags måter.

22. min.: Det har vært en sterk start på perioden for bortelaget. Har klart å presse Oilers dypt i egen sone.

21. min.: Gullhjelmbærer på Grüner, Jesper Öhrvall, prøver å takle Kristian Forsberg. Det gjør han nok ikke igjen. Mislykket forsøk på en takling.

21. min.: Andre periode er i gang.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Oilers leder 2-0, og har god kontroll på skuddstatistikken. 20-2 i skudd. Det er et under at det ikke har vært flere Oilers-mål i løpet av første periode.

20. min.: Grüner er fullt lag igjen.

19. min.: Vikingstad drar av seg en mann og spiller opp Zajac. Han tar med pucken og prøver å sette opp Mauldin. Oilers har full kontroll på pucken.

18. min.: Kristiansen spiller pucken til Bryhnisveen, som drar seg gjennom Grüner. Prøver å servere Vikingstad på åpent mål, men han blir tatt på ulovlig vis. Mathias Landrø får to minutter for hekting. Overtall for Oilers.

16. min.: Rokseth med et knallhardt skudd, men det blir ikke noe mer de klarer å skape før Lund er tilbake på isen.

15. min.: Det nye overtallet med Zajac, Mauldin, Kristiansen, Vikingstad og Trettenes spiller bra. Trettenes er hjernen i overtallet. Spiller godt rundt Grüner, men får ikke pucken i mål. Nå kommer den andre overtallsrekken på.

14. min.: Mads Lund på Grüner får to minutter for holding. Overtall for Oilers!

14. min.: Mååål 2-0 Nolan Zajac beviser hvorfor gullhjelmen hører hjemme på hans hode. Etter dropp får han pucken, drar seg gjennom to Grüner-spillere og skyter pucken forbi Wik. Nydelig scoring på hans tredje store sjanse for kampen.

12. min.: Søberg serverer Zajac på lekkert vis! Zajac kommer i full fart inn mot mål, men Wik redder. Nydelig spill, og for en bevegelse av stjernebacken!

11. min.: Da ti minutter var passert var skuddstatistikken 12-2.

10. min.: Kristian Forsberg lar pucken gli opp til blålinjen, hvor Rokseth skyter for styring. Magnus Hoff får styrt pucken inn på mål, hvor Tommy Kristiansen kriger på returen. Oilers er sultne.

9. min.: Mauldin serverer gullhjelmbærer Zajac, som kommer i full fart mot målet. Får ikke pirket pucken forbi Mikkel Wik i Grüners mål.

8. min.: Der kom Grüners første skudd på mål for kvelden. Helt ufarlig for Wikstøl, som har full kontroll.

7. min.: Det prøves på en pen variant. Flipp-pass fra egen sone til Magnus Hoff, som kommer alene med målvakten. Får ikke pucken i mål.

7. min.: Fjerderekken får sitt første skift for kvelden. Får et skudd på mål, og spillermed mye energi.

5. min.: Grüner nærmer seg sitt første skudd på mål, men får den ikke på Wikstøl.

4. min.: Tine Klofutar setter kampens første takling.

3. min.: Mååål 1-0 Greg Mauldin avslutter skiftet med å sende Oilers i ledelsen! Blir servert av Markus Vikingstad bak målet, og Mathias Trettenes. Så langt en god topprekke for Bjorkstand.

3. min.: Den nye førsterekken viser seg fram. Skudd fra Mauldin.

2. min.: Ludvig Hoff sender pucken til Markus Søberg, som får avsluttet alene med Grüner-målvakten. Går over mål.

1. min.: Allerede etter 19 sekunder skyter Tommy Kristiansen kampens første skudd på mål.

1. min.: Pucken er droppet. Kampen spilles nå.

Før kampen:

Søndagens toppoppgjør på Hamar har gitt konsekvenser for Oilers. David Morley, Dan Kissel og Dennis Sveum er ute med skader. Morley fikk brudd i ankelen, og er ute i seks til åtte uker.

Oilers er serieleder, med god margin. Det er 15 poeng ned til Storhamar på andreplass. Grüner ligger sist. Med ti poeng så langt er det 16 poeng opp til Manglerud Star på den nest siste plassen.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand har fått en vanskelig jobb med to av førsterekkespillerne ute. Det betyr at han har vært nødt til å sette sammen en ny topprekke på kort tid. Resultatet ble at Markus Vikingstad og Greg Mauldin går inn med Mathias Trettenes.

Markus Søberg er tilbake etter to måneder på sidelinjen. Han går inn i tredjerekken sammen med Brady Brassart og Ludvig Hoff.

NHL-prospektet Jonas Slettebø Haughom er med som reserveback. Et annet lokalt talent, André Bjelland Strandborg, er med som reserveløper.