Live: Oilers kan fortsette seiersrekken

Sparta gjester DNB Arena for den siste hjemmekampen til Oilers før jul. Vi følger kampen fra kampstart klokken 18.00.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over. Oilers vinner 6-1, og tar sin syvende strake seier. Oilers vinner skuddstatistikken 51-26. Bestemannsprisen hos Oilers blir delt ut til Mathias Trettenes.

60. min.: Sveum får to pluss ti minutter for takling mot hodet.

59. min.: Tommy Kristiansen gir virkelig alt i duellene i dag.

58. min.: Måål 6-1 Simen Talge øker ledelsen etter assist fra Zajac og Haglund. Fjerderekken har hatt en enorm periode nå i tredje!

58. min.: Det kommer en rask blokkering fra Lillegrend, og Sparta får byttet.

58. min.: Sparta tar timeout etter en icingpuck. Trenger å hvile litt før Vikingstad, Talge og Haglund skal presse de høyt.

57. min.: Oilers holder pucken i offensiv sone. Det virker som at luften har gått ut av Sparta.

56. min.: Fjerderekken er på igjen. Har mye energi, og høyere selvtillit utover kampen.

55. min.: Litt rotete spill fra førsterekken. Klarer ikke å etablere seg i offensiv sone.

53. min.: Mååål 5-1 Markus Vikingstad er tilbake fra skade, og markerer dette med å score på backhand! Nydelig scoring fra en Vikingstad som kom i høy fart inn i slottet.

51. min.: Mååål 4-1 Dan Kissel blir spilt opp på åpent mål fra Mathias Trettenes, og scorer! Målet skjedde med ett sekund igjen av utvisningen til Henriksen, så Oilers spiller fortsatt overtall.

51. min.: Sparta-backen Jonas Meisingset får to minutter for interference. Det blir et halvt minutt med fem mot tre.

50. min.: Mål 3-1 Sparta kontrer. Magnus Nilsen kommer seg alene med Holm, og rerduserer for Sparta.

50. min.: Kristiansen tilkalles av dommeren for en prat.

49. min.: Det varte ikke lenge før det kom en ny utvisning. Nok en gang er det Stavanger-gutten Henriksen som får to minutter, denne gangen var det for slashing.

48. min.: Der var begge lag fulltallige.

48. min.: Berg-Paulsen er tilbake på isen.

48. min.: Etter mye frem og tilbake ender Rokseth opp med å skyte..Får ikke pucken i mål.

46. min.: Det blir ikke et langt overtall for Sparta. Anders Henriksen får to minutter for holding, og det skal spilles fire mot fire.

46. min.: Det blir kaos på isen. Berg-Paulsen dytter en Sparta-spiller på vei av isen, dommerne tar opp hendene for avventende utvisning og det blir piping i DNB Arena. Berg-Paulsen får to minutter for interference.

45. min.: Berg-Paulsen blir tatt på vei inn mot målet og fyker inn i Lillegrend.

44. min.: Trettenes gjør jobben bak mål, får pucken videre Kissel. Han spiller opp Morley som får stå relativt alene i slottet. Lillegrend redder igjen.

43. min.: Robin Haglund Mathisen stjeler pucken på offensiv blålinje. Kommer inn mot målet i full fart, drar av seg Mikkel Søgaard og avslutter. Oilers beholder pucken, ender med skudd fra Klavestad som Sparta-målvakten har full kontroll på.

41. min.: Mååål 3-0 Dan Kisel øker ledelsen for Oilers! Den målfarlige amerikaneren, som kanskje snart blir norsk, blir assistert av Nicolai Bryhnisveen. Alle tre periodene har åpnet med et tidlig Oilers-mål.

41. min.: Sparta får to spillere tilbake på isen og er fullt lag igjen.

41. min.: Tredje periode er i gang.

Andre periode:

40. min.: Oilers spiller pucken rundt sonen til Sparta. Kissel skyter, men den går utenfor. Mister pucken ut av sonen. Etablerer seg på nytt og Trettenes får sjansen. Klarer ikke å score før sluttsignalet går for den andre perioden. Perioden er ferdigspilt, skuddstatistikken er 28-18 til Oilers.

39. min.: Kristian Østby på Sparta får to minutter for slashing. Didrik Nøkleby Svendsen får to minutter hekting, og klarer å dra på seg en timinutter for usportslig opptreden da han er litt for tydelig i kroppsspråket om sin uenighet. FEm mot tre i to minutter for Oilers nå!

38. min.: Tommy er tilbake på isen. Vinner pucken og sender Kissel alene med keeper. Kissel skyter, men får ikke hull på Sparta-målvakten.

37. min.: Rotete overtallsspill fra Sparta så langt. Beholder pucken i offensiv sone, men det blir mye tull.

36. min.: Forsberg vinner droppen i offensiv sone, Rokseth skyter og Kristiansen går inn foran mål. Dytter litt i en Sparta-spiller og får to minutter. Den fremstår veldig feil, da det er høy temperatur i kampen. Om det er linjen for kampen burde det vært langt flere utvisninger. Faktisk ved hver avblåsning i spillet.

36. min.: "Krabben" serverer Vikingstad, på sølvfat. Han skyter, og den går rett utenfor. Fantastisk angrep fra de unge spillerne i fjerderekken!

34. min.: Farlig pasning gjennom slottet fra Klavestad. Den type pasninger gjør man ikke mot et Sparta som presser høyt. Sparta vinner pucken, men Ulriksen får ufarliggjort situasjonen.

33. min.: Anders Tangen Henriksen spilles opp for Sparta. Får skutt på Holm. Oilers blir fulltallige, og Bryhnisveen stormer rett i angrep.

32. min.: Da er Hoff og Karlsen tilbake på isen.

31. min.: Oilers-backen Bryhnisveen får to minutter for hekting i offensiv sone. Nå skal Sparta spille fire mot tre i 24 sekunder, før det blir fem mot fire.

30. min.: Lille David Morley klarer å holde pucken mens han blir presset i offensiv sone. Spiller videre til Klavestad som får avsluttet. Denne gangen er det Zajac som knuffer litt foran mål. Herlig intensitet i kampen!

30. min.: Magnus Hoff og Spartas Christoffer Karlsen får to minutter for roughing etter litt knuffing foran Sparta-målet etter en avblåsning. Fire mot fire i to minutter.

29. min.: Vikingstad spiller som en senior i rundvantet. Beholder pucken og får den med seg. Kan nesten gjøre som han vil med Sparta-backene.

28. min.: Oilers spiller videre i offensiv sone, ny sjanse for Talge fra rett utenfor slottet. Går utenfor.

28. min.: Dropp i offensiv sone for Oilers. Vikingstad vinner droppen, pucken ender hos Rokseth. Han skyter. Talge jobber på returen, men Sparta får blokkert pucken.

28. min.: Nå skal det spilles fem mot fem igjen. Spartas Pedersen er tilbake på isen.

27. min.: Kissel skal skyte, men bommer på pucken. Sparta får spilt seg ut av egen sone.

27. min.: Oilers er fullt lag, og skal nå spille overtall.

26. min.: Oilers trives i undertall, og kontrer nok en gang. Magnus Hoff kommer til avslutning som reddes av Sparta-målvakten, men Håkon Pedersen utvises for interference. Fire mot fire i rett under ett minutt.

25. min.: Brassart prøver å sende pucken mellom leggskinnene til Lillegrend, på nydelig vis.

25. min.: Tommy Kristiansen får to minutter for roughing.

25. min.: Magnus Hoff prøver seg på en pen variant, på backhand. Lillegrend blokkerer pucken.

24. min.: Raske overganger i DNB Arena. Sparta presset Oilers voldsomt.

22. min.: Mååål 2-0 Thomas Berg-Paulsen graver pucken i mål! Den lokale unggutten blir assistert av Brady Brassart.

22. min.: Morley spiller opp Kissel. Han får skutt pucken på mål, men klarer ikke å få den inn.

21. min.: Pucken er droppet, andre periode er i gang!

Første periode:

20. min.: Første periode er over, skuddstatistikken endte 11-11. Oilers leder 1-0 etter første periode, etter det som kan kalles en rotetete periode.

20. min.: Klavestad er tilbake på isen igjen.

18. min.: Haglund er knapt tilbake på isen før Klavestad får to minutter for krysstakling. Nytt undertall for Oilers, kveldens fjerde utvisning for hjemmelaget.

18. min.: Oilers er fullt lag.

17. min.: Dan Kissel kjører den neste overgangen. Kommer alene med Lillegrend, men klarer ikke å få pucken forbi.

17. min.: Oilers bryter opp, og Magnus Hoff prøver på en pen variant i det han spiller seg inn i offensiv sone. Får ikke pucken med seg hele veien.

16. min.: Robin Haglund Mathisen får to minutter for hekting i offensiv sone. Undertall for Oilers.

15. min.: Sveum ruser på offensiv blålinje. Får ikke kontroll på pucken. Dermed får Sparta en rask overgang. Oilers vinner tilbake pucken og setter fart opp i offensiv sone.

14. min.: Skuddstatistikken så langt er 8-6 til Oilers. Det regnes skudd som ville truffet innenfor stengene.

14. min.: Oilers stormer i angrep, men Lillegrend er i veien.

13. min.: "Krabben" er tilbake på isen, og det skal spilles fem mot fem igjen.

13. min.: Ludvig Hoff dekker et skudd fra Sparta. Den så vond ut! Hans bror, Magnus Hoff, fikk ett hardt skudd i kneet under en trening tidligere i uken. Det er altså noen likheter mellom hockeybrødrene.

12. min.: Sparta etablerte seg raskt og spilte mye rundt i offensiv sone. Ulriksen bryter av spillet og slår pucken ut av sonen.

11. min.: Simen "Krabben" Talge får to minutter for slashing. Nå er det undertall for Oilers i to minutter.

11. min.: Vikingstad spiller opp Haglund Mathisen, som skaper en stor sjanse fra høyre droppsirkel.

10. min.: Kampene mot Sparta er alltid kjekke. Det smeller godt, og er alltid en fysisk duell mellom to sterke lag.

9. min.: Rekken til Forsberg leverer et godt skift, og holder Sparta borte fra å spille seg inn i offensiv sone.

7. min.: Sparta har fullt lag igjen, og det skal spilles fem mot fem.

7. min.: Farlig Sparta-kontring. Öhman får avsluttet, men Holm er våken og redder.

6. min.: Oilers etablerer seg, Zajac blir spilt opp. Han skyter, Kristiansen styrer pucken, men den går utenfor.

6. min.: Oilers sliter litt med oppspillet. Får ikke etablert seg, og får dømt offside mot seg.

4. min.: Oilers er fullt lag, nå er det overtall for Oilers.

4. min.: Sparta har overtaket i spillet fire mot fire.

3. min.: Det blir mye frem og tilbake i forbindelse med spillet fire mot fire. Mye mer is tilgjengelig per spiller.

2. min.: Oilers-spiller Thomas Berg-Paulsen får to minutter for holding, og det blir kaos i Sparta-boksen. Spartas Emil Lilleberg får matchstraff for dårlig oppførsel. Det blir fire mot fire i to minutter, deretter har Oilers tre minutter i overtall.

2. min.: Mååål 1-0 Mathias Trettenes kommer alene med Lillegrend, og scorer! David Morley får assist på den. Sparta-spillerne får en avventende utvisning mot seg i et desperat forsøk på å stoppe Trettenes, men den blir nullet ut med scoringen.

1. min.: Stavanger-gutt og Sparta-spiller, Anders Henriksen, setter kampens første takling. Oilers-spiller og Sarpsborg-gutten Tommy Kristiansen er offeret. Magnus Hoff skyter kampens første skudd.

1. min.: Pucken er droppet i DNB Arena, kampen er i gang.

Før kampen:

Oilers leder tabellen, og det skal godt gjøres om de blir tatt igjen av serietoer Storhamar denne sesongen. Serielederen har seks strake seiere, og kan i kveld øke dette til syv kamper på rad uten tap. Oilers har kun tapt én kamp på fulltid så langt denne sesongen.

Greg Mauldin og Markus Søberg var forventet å være tilbake nå etter landslagspausen. Med Søberg tar det noe lengre tid enn ventet, mens Mauldin fikk ett tilbakefall forrige helg.

Markus Vikingstad er tilbake til kveldens kamp. 20-åringen går inn i fjerderekken mellom Simen Talge og Robin Haglund Mathisen. Han har slitt med en hofteskade, og slo den opp igjen i sin første kamp tilbake mot Frisk Asker.

Det har vært landslagspause i GET-ligaen. Oilers-spillerne har fått noe hvile i løpet av perioden. og bør være godt forberedt til kampen mot Sparta.