Oilers holdt lekestue mot bunnlaget

Oilers knuste Ringerike med 6-1 på borteis torsdag og sørger dermed for at det blir tettere i toppen på Get-ligaen. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt! 1-6. 16-42 i skudd. Reaksjoner kommer om litt i en egen sak.

59 min.: Måååål! 1-6! Stephane Vigier igjen. Med ti sekunder igjen. Får en pass fra Lucia og finter ut keeper.

59 min.: Viktig at Oilers ikke gikk på noen karamell her. Akkurat nå leder Frisk mot Sparta og VIF mot Storhamar. Holder det seg blir det mer tett i toppen.

58 min.: Medhus prøver seg på en frekkis fra skrått hold i nærmeste kryss.

55 min.: Johannesen med skudd rett på keeper. Blokkeres.

53 min.: Mååål! 1-5. Stephane Vigier. Da er det god natt Ringerike.  Får pucken fra Johannesen. Ingen forventer skudd, men han kliner den opp i nærmeste hjørne. Morley får også assist.

52 min.: Utvisning Ringerike! Parks. Høy kølle. Oilers i overtall.

52 min.: Oilers fulltallige. Hadde selv den største sjansen i det undertallet.

51 min.: Vigier helt alene gjennom, men misbruker muligheten til å score shorthanded!

50 min.: Lane får 2 minutter for slashing.

49 min.: Vikingstad snapper en puck og kommer alene. Misser.

49 min.: Talge trykker seg gjennom med to mann hengende på seg. Får avsluttet, men buret ute av stilling i etterkant.

47 min.: Oilers tar det ganske rolig her. Defeniv sikkerhet viktigst.

46 min.: Bøen Rokseth med et OK skudd. Keeper redder.

45 min.: Lite skudd avfyrt så langt - selv om Ringerike har hatt en stor sjanse.

42 min.: Stor sjanse for Ringerike! Pucken fri bak Holm og folk kaster seg inn: Det blir til sist en blokkering og dropp. Nære der, panterne!

41 min.: 3. periode i gang. Oilers vil nok drepe kampen helt om de får det femte målet. Blir interessant å se om de går for det eller bestemmer seg for å ri det inn for å øve på det.

2. periode:

40 min.: Pause. 15-31 i skudd. 1-4 i mål.

39 min.: Litt gruff foran Holm, men ingen utvisninger.

38 min: 13-29 viser den totale skuddstatistikken. Greit bilde på Oilers dominans.

37 min.: Vigier med en god sjanse. Avslutningen blir for enkel. Blokkering.

36 min.: Ringerike fulltallige.

35 min. Mååål! 1-4! Mario Lucia kliner den opp i krysset etter pass fra Morley.

34 min.: Ny utvisning. Melin. Slashing. Oilers har nesten halvannet minutt i 5 mot 3 her nå.

33 min.: Engblom to minutter for holding. Oilers tur i powerplay nå.

32 min: Mååål! 1-3! Maximillian Petterson skyter raskt fra distanse og Holm blir tatt på sengen. Fyrer av etter at han kommer inn i sonen i stor fart. Pent mål.

31 min.: Oilers i undertall. Lane 2 minutter for tripping. Av den tullete varianten. I offensiv sone.

30 min.: Ringerike holder ut. Vi er halvveis i ordinær kamptid nå.

29 min.. Lucia og Johannesen med gode tilbud i overtallet så langt.

28 min.: Ringerikes Fuglesang får 2 minutter. Interference. Oilers i overtall.

28 min.: Skudd like utenfor lengste hjørnet til Holm. Ringerike ikke ufarlige.

26 min:. Lane misbruker en vanvittig sjanse til Oilers. Hawaii her nå!

25 min.: Flere gode sjanser for Ringerike nå. De trykker til og prøver å skape kamp igjen.

23 min.: Vikingstad misbruker en god sjanse for Oilers.

22 min.: Forsberg skyter rett på keeper. Blokkeres.

21 min: Ringerike tester Holm på direkten. Han er med og ikke kald.

21 min.: Kampen er i gang igjen i Schongshallen i Hønefoss.

1. periode:

20 min.: Pause. 5-13 i skudd. 0-3 i mål.

19 min.: Lucia med et godt forsøk. Reddes.

18 min.: Litt transportetappe mot slutten av perioden her. Oilers virker greit fornøyde med 3-0 til pause.

16 min.: Rustent overtall fra Oilers. En OK sjanse. Ellers slet de med å etablere seg. Ringerike fulltallige.

14 min.: Ringerikes Andresen hekter. Avventende utvisning. Holm går ut, men de får tak i pucken og det blåses. Oilers i overtall.

13 min.: Etter en rolig start har Oilers skrudd på. 4-8 i skudd. De dominerer nå.

11 min.: Måååå!l! 0-3! David Morley får pucken fra Lucia - som legger igjen. Scorer sikkert alene. Lekestue! Ringerike skifter keeper. Ut med Kallio. Inn med Fayen-Vestavik.

11 min.: Måååål! 0-2! Markus Søberg setter inn en retur fra kloss hold. Lorentzen og Mostue med skudd i forkant. Får assister.

9 min.: Måååål! 0-1! Henrik Medhus spilles fri alene med Kallio av Talge. Han avslutter med en frekk backhand mellom beina på keeper. To ekte siddiser og en "ren" Stavanger-scoring der.

8 min.: Oilers får etablert et visst trykk. Sveum med skudd rett på keeper Kallio.

7 min.: Det har på ingen måte gnistret av Oilers i starten her. Knapt på visitter foran Ringerikes keeper. Kun to skudd mot Ringerikes fire så langt.

5 min.: Oilers holder greit unna i undertall.

3 min.: Sveum med kveldens første utvisning. Hekting. Oilers i undertall.

2 min.. Ringerike med kampens første gode sjanse. Holm redder.

1 min: Kampen i gang i Schongshallen.

Før kampen:

Oilers kunne tatt tabelltoppen med seier over Storhamar for litt siden, men feilet. Nå har de igjen satt seg i grei posisjon på tabellen rett bak tetlagene. Denne torsdagen har også Oilers en langt lettere motstander enn hovedutfordrerne.

Vålerenga møter serieleder Storhamar hjemme. Så der vil et av lagene foran uansett miste terreng til Oilers om de gjør jobben. Samtidig skal Sparta ut i en vanskelig bortekamp mot Frisk.

Oilers er før kampen nummer fire på tabellen. De ligger tre poeng bak Sparta og VIF og har fem poeng opp til Storhamar.

Møtet med Ringerike skulle vært et gjensyn med klubbens tidligere spiller Anders Tangen Henriksen. Han har hatt en pangstart i sin nye klubb, men har vært ute med skade en periode. Meningen var å gjøre comeback mot Oilers i dag etter leddbåndskaden, men han står ikke oppført i kamprotokollen til hockey.no.

Nå kombinerer han fulltidsstudier på BI i Oslo med halvannen time pendling hver vei til Hønefoss daglig for å spille for ligaens bunnlag. Fem mål på sju kamper har det blitt.
Da RA snakket med Tangen Henriksen tirsdag var han klar på at Ringerike er best når de kan ta ledelsen eller henge med lenge i kamper.
– Så kan dere kontre motstanderne i fillebiter.
– Du kan vel si det på den måten ja, sier Tangen Henriksen – og avslører den ikke helt uventede oppskriften.