Oilers slo LIK og sikret bronse

Oilers vant 3-1 mot Lillehammer i naboduellen på tabellen og sikret seg minimum bronse i grunnserien lørdag. Håpet om sølv lever også videre. Du kan se hvordan kampen var i denne saken.

Bilde 1 av 2

3. periode:

60 min.: Slutt i DNB Arena! 3-1. Skudd 38-33. Håpet om sølv lever videre. Ett poeng bak Storhamar nå. Likt kampantall. Tre matcher igjen for begge lag.  Bronsen er i boks. Vi kommer tilbake med reaksjoner,

59 min: Mååååååål! 3-1! Jacob Lagacé drar seg forbi tre mann og setter pucken i åpent nett! Bronse er i boks.

59 min.: Holm blokkerer med 52,2 sekunder igjen.

58 min.: 3898 tilskuere. Oilers tar timeout med 1.10 igjen.

58 min.: Lillehammer tar ut keeper.

58 min.: Holder Oilers nullen i to minutter har de tatt minst bronse i serien.

57 min.: Fet sjanse til LIK! Holm redder.

56 min.: Lillehammer tar timeout.

55 min.: Søberg misser helt alene med keeper!

54 min.: 34-28 i skudd nå. Oilers lå¨lenge under på denne statistikken.

52 min.: Lillehgammer er fulltallige.

51 min.: Lucia med en god sjanse mot slutten av overtallet! Før det slet Oilers med å etablere skikkelig.

50 min.: Utvisning Lillehammer. Sondre Bjerke får to minutter. Holding. Oilers skal prøve seg i overtall.

48 min.: Djupvik Løvlie og Lucia kombinerer. Bengtsberg redder.

46 min.: Publikum forbannet på dommerne. Overser mye hos LIK og virkere å ha lettere for å vise ut spillere fra Oilers. De overså blant annet et par rene slag i forrige periode. En hekting her nå.

45 min.: Hoff og Medhus med et par OK tilbud for Oilers.

44 min.: Solid undertall av Oilers. Holder greit unna.

42 min.: Mostue ut i 2 minutter.Hekting. Nå må Oilers forsvare seg mot seriens beste overtall.

41 min.: Siste 20 ordinære minutter påbegynt. Oilers er nok noe heldige som leder. Lillehammer er hvasse. Samtidig betyr seier her at all teori rundt bronse er borte. Oilers vil minst ta det i grunnserien.

2. periode:

40 min.: Pause. Ikke mål i overtallet - som nå er over. 20-23 i skudd totalt i perioden.

39 min.: Mauldin nære på etter en tverrvending inne foran Bentgsberg etter pass fra Morley.

38 min.: Utvisning Lillehammer. Stein Tore Bakken får 2 minutter for hekting. Oilers får avslutte perioden i overtall om ikke noe mer skjer. For øvrig står det 19-23 i skudd.

37 min.: Oilers trykker ordentligf på her nå i en periode.

36 min.: Litt småampert nå. En LIK-spiller er borte ved boksen og bråker litt og det knekkes en Oilers-kølle. Ingen utvisninger. Publikum med unison pipekonsert.

34 min.: LIK nære etter farlig retur fra Holm.

34 min.: Mye spilletid for Lucia i dag, selv om han var satt opp som reserve. i 3. rekken. Og han har vært OK.

32 min.: Oilers fulltallige. Powerbreak nå.

31 min.: Lillehammer fulltallige nå. Oilers har 40 sekunder i undertall foran seg.

30 min.: 43 sekunder var det Oilers fikk i overtall. Så ryker Forsberg ut i 2 minutter. Albuetakling.

29 min.: Utvisning Lillehammer. Christian Fosse får to minutter for holding. Livtak på Lucia. Kaster ham bortover isen. Soleklart.

28 min.: Viger får pucken på blank, men klarer ikke kontrollere den. Litt tilfeldig at den kom. Forbannet på seg selv. Med kontroll ville det vært mål.

27 min.: Måååååååål! 2-1! Kristian Forsberg! Råfrekk avslutning mellom beina på Bengtsberg fra meget skrått hold. Søberg og Lagacé med assister.

26 min.: Oilers fulltallige.

25 min.: Ulriksen kaster seg og spiser puck. Uten hadde de nok scoret. Strålende!

25 min.: Dineen løs og et farlig skudd. Holm redder. Oilers under press mot ligaens beste powerplay-lag.

24 min.: Søberg ryker ut i 2 minutter. Albuetakling. Publikum som satt på den siden, og så bedre enn meg, virker ikke være fornøyde med det.

22 min.: Pangstart på perioden for Oilers.

22 min.. Mååååål! Brandon Burlon knaller inn 1-1! Flott spill med Mauldin og Morley som får assistene.

21 min.: 2 periode er i gang.

1. periode:

20 min.: Pause. 11-8 i skudd.

19 min.: Et par gode forsøk fra Lillehammer.

18 min.: 11-7 i skudd så langt.

17 min.. Et par gode forsøk fra Oilers, men Lillehammer holder nullen i undertallet.

15 min.: Nydelig vending og skudd utenfra fra Lucia. Lillehammer går samtidig på en utvisning. Christian Fosse får 2 minutter for slashing. Oilers i overtall.

13 min.: Morley med en frekk styring. Like utenfor.

11 min.. Burlon med et OK skudd. Oilers spiller med Lucia på isen nå. Inne i rekke med unguttene,.

9 min.: Snuggerud spilles fri på 8 meter. Bengtsberg redder skuddet. Der kunne han fått en drømmedebut hjemme i DNB Arena! Nære.

8 min.: Oilers har ikke sett strålende ut her. Lillehammer har skapt de feteste sjansene.

5 min.: Mååååååål! 0-1! Sondre Bjerke knaller pucken inn bak Holm. Det tok ikke lang tid! Benik og Dineen med assister. Lærdommen er enkel. Ikke ta utvisninger mot denne gjengen.

5 min.. Kampens første overtall til Lillehammer. Berg-Paulsen får for tripping. Lillehammer er ligaens beste i overtall. Fare på ferde!

3 min.: Stor sjanse til Lillehammer etter feilpass fra Morley. Avslutningen fri bak Holm, men Oilers-keeperen får blokkert til slutt.

2 min.: Haglund Mathisen med et farlig skudd. Bengtsberg blokkerer.

1 min.: Matchen er i gang i DNB Arena.

Før kampen:

Foran oppgjøret har Oilers fire kamper igjen, mens Lillehammer har tre. Avstanden er på sju poeng i Oilers favør. Seier til Oilers vil også gjøre avstanden til Storhamar på andreplass til ett poeng med likt kampantall.

Sportsdirektør Pål Higson mener det er OK om sesongen skulle ende i bronse.

– Bronse er innenfor. Absolutt. Målet er å kjempe om å vinne mesterskap. Det har vi gjort i år. Så har ikke prestasjonene vært gode nok til å gå helt til topps, samtidig som vi har hatt uflaks med skader. Men vi er med der oppe, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

Verdt å merke seg hos Oilers er at Brandon Burlon igjen er tilbake i oppstillingen.

Samtidig fortsetter Mario Lucia som reserveangriper. Han ble vraket til kampen mot Ringerike i uken - uten at trener Todd Bjorkstrand ville si for mye om grunnene.

Luc Snuggerud, den nye backen som debuterte i uken, gjør nå sin hjemmedebut i DNB Arena.