Live: Kan ta et nytt steg mot seriegull

Oilers møter Stjernen i Fredrikstad. Med seier vil luken fra Oilers, ned til Storhamar, være på utrolige 21 poeng. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 17.00.

Tredje periode:

60. min.: Kamper er over! Oilers vinner 2-1 i en nervepirrende kamp mot Stjernen på borteis. For kampens del hadde det nok blitt enda mer spenning om Stjernens O´Brien ikke tok en utvisning med litt over minuttet igjen. Fredrikstad-gutten Henirk Holm kåres til kampens beste spiller for Oilers.

60. min.: Mauldin dekker skudd. Jobber hardt for poengene her nå.

60. min.: Stjernen tar ut Rumpel igjen, og skal spille fem mot fem.

60. min.: Det blir en vanskelig oppgave for Stjernen om de skal utligne mot et Oilers i overtall.

59. min.: O´Brien står inne foran Holm, og det blir ampert på isen. O´Brien hogger mot Holm, som får tydelige smerter.  To minutter til Stjernen-backen.

59. min.: Stjernen har tatt ut Rumpel og spiller seks mot fem.

59. min.: Timeout i Stjernehallen. 1.25 igjen på kampuret. Det går mot en spennende avslutning.

59. min.: Trettenes er tilbake på isen, og Oilers er fullt lag.

58. min.: Oilers hindrer Stjernen i å etablere seg skikkelig.

58. min.: Mauldin kommer på en rask overgang. Får ikke pucken forbi Rumpel.

57. min.: Stor sjanse for Stjernen! O´Brien skyter, men Holm får pucken unna.

57. min.: Forsberg blokkerer skudd og skyter pucken ut.

57. min.: Med under fire minutter igjen får Trettenes to minutter i fryseboksen for tripping.

56. min.: Backen Rokseth tar med seg pucken over hele isen.

55. min.: Hoff vinner pucken, entrer offensiv sone. Bjorkstrand bruker Vikingstad med Forsberg og Magnus Hoff nå.

53. min.: Det er fem mot fem igjen.

53. min.: Oilers setter i gang et oppspill, men Stjernen tar pucken. Nesten like raskt er Trettenes på og vinner den tilbake. Etter skudd fra Brassart er det dropp i offensiv sone for Oilers.

52. min.: Stjernen har kontroll på det første minuttet i fire mot fire, og jager sin utligning.

51. min.: Berg-Paulsen får to minutter for holding, mens O´Brien sendes av i to minutter for roughing. Fire mot fire igjen.

50. min.: Temperaturen begynner å stige på isen. Det er rundt ti minutter effektiv spilletid igjen av kampen.

49. min.: Skudd fra O´Brien, og det står to røde spillere foran Henrik Holm for å jobbe på returen. Holm blokkerer pucken.

48. min.: Christoffer blir liggende etter en kollisjon under styrspillet til Stjernen. Kommer seg opp igjen, og spillet fortsetter.

47. min.: Stjernens Trnavsky blir liggende på isen, og spillet stanses. Bryhnisveen graver etter pucken, og det ser ut til at han treffer veldig uheldig mot Stjernen-spillerens edle deler. Ingen utvisning og fredelig på isen.

46. min.: Rask overgang fra Stjernen. Klavestad og Holm er med på notene.

44. min.: Zajac er over hele isen. Veldig spillende back, men uten alt for mye risiko.

44. min.: Holm holder ikke pucken i to sekunder før den er sendt til Zajac, men det blåses for blokkering. Ny dropp foran Oilers-målvakten.

43. min.: Henrik Medhus kommer seg gjennom, og skyter på Holm! Siddisen fikk en brukbar mulighet på sin gamle lagkompis.

42. min.: Berg-Paulsen og Forsberg holder pucken bak målet til Stjernen. Det virker som at de nærmest kan stå der for evig.

41. min.: Da var spillerne tilbake på isen, og det spilles fem mot fem.

41. min.: Tredje periode er i gang. Det skal spilles fire mot fire i rundt et halvt minutt.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Oilers leder 2-1 etter andre periode. Det var Stjernen som tok ledelsen, men Oilers kom virkelig tilbake. Det var et helt annet Oilers-lag etter målet til Stjernens O´Brien. Simen Talge scoret utligningsmålet, og Ludvig Hoff sendte Oilers i ledelsen. På Hoffs mål var det Thomas Berg-Paulsen og Markus Vikingstad som assisterte 23-åringen.

39. min.: Zajac og Christoffer får begge to minutter for krysstakling. Fire mot fire igjen.

38. min.: Mååål 1-2 Ludvig Hoff sender Oilers i ledelsen! Berg-Paulsen gjør en gravejobb og bruker fysikken sin, pucken går til Vikingstad. Han gjør det han kan best, og serverer Hoff fra bak målet. Hoff drar ut Rumpel og scorer.

38. min.: Mauldin viser hockeyintelligensen sin, og får pucken unna. Oilers er fullt lag.

37. min.: Godt undertall så langt fra Oilers. Trettenes klarer å holde pucken i offensiv sone en stund. 26-åringen er duellsterk!

36. min.: Ludvig Hoff tar en utvisning mot en kontrende Ciampini, to minutter for holding.

35. min.: Oilers har fått mye energi ut av scoringen. Holder godt på pucken i offensiv sone.

33. min.: Mååål 1-1 Simen Talge viser seg tilliten verdig! Mauldin kjører en nydelig variant i droppen. Tar med seg pucken inn i sonen og serverer Talge, som et nydelig krabbemåltid.

33. min.: Pent skudd fra Vikingstad! Oilers er et lag som normalt sett er gode i fire mot fire.

32. min.: Brassart får to advarsler i droppen, og får to minutter i fryseboksen. Fire mot fire i nesten to minutter. Det var kun spilt tolv sekunder av overtallet.

32. min.: Hallström får to minutters utvisning for å holde køllen til Zajac. Overtall til Oilers.

31. min.: Zajac skaper mye ut av lite. Tar med seg pucken langs vantet i offensiv sone.

30. min.: Nok en farlig sjanse fra Stjernen, men Holm er på pucken.

30. min.: Holm redder skudd fra Trnavsky, som skyter fra midt i sonen.

29. min.: Haglund Mathisen utnytter ubalansen og sklitakler pucken ut av sonen. Stjernen etablerer seg igjen, og skyter. Strandborg dekker skuddet. God innsats i egen sone fra 17-åringen.

29. min.: Forsberg stormer angrepssonen med pucken og skyter. Kanskje den farligste sjansen til Oilers, så langt.

28. min.: Mål 1-0 O´Brien sender Stjernen i ledelsen. Stjernen spiller opp backen sin, med gullhjelmen, og har god trafikk foran Holm.

27. min.: Trettenes vinner pucken i offensiv sone og spiller seg gjennom. Sender pucken til Talge i stedet for å skyte selv. Talge får ikke kontroll på pucken.

25. min.: Stjernen blir fulltallig og Oilers spiller videre. Trettenes prøver å spille opp Klavestad på direkteskudd, men backen trenger litt mer tid.

24. min.: Oilers bytter overtallsrekke. Den første fikk skutt mye puck, men klarte ikke å skape de store farlighetene.

23. min.: Mauldin skyter, Oilers beholder pucken. Spiller rundt og setter opp Mauldin på skudd igjen. Får ikke pucken i mål.

23. min.: Kampens første utvisning kommer nå. Ponomarenko får to minutter for tripping mot Mauldin. Overtall for Oilers!

22. min.: Rask dobbeltsjanse for Stjernen etter droppen.

22. min.: Ponomarenko skyter fra blålinjen. Holm blokkerer pucken.

21. min.: Andre periode er i gang, Stjernen går rett i angrep.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Oilers vinner skuddstatistikken 9-7 i første periode, men hadde en periode med mye tull midt i perioden. Det ble mye rot. Oilers overtok mer av initiativet etter 12-13 minutter. Da hadde førsterekken et toneangivende skift.

19. min.: Fin mulighet fra Mauldin! Entrer offensiv sone og skyter raskt, men vi venter fortsatt på kampens første mål.

19. min.: O´Brien skyter fra sin backposisjon. Holm redder, og det blir dropp i egen sone for Oilers.

17. min.: Coatta blir servert en kjempemulighet og Henrik Holm redder. Stjernen sender pasning fra bak målet til Holm, Coatta får stå ledig, men Holm har kontroll.

16. min.: Stjernens O´Brien blir igjen i midtsonen for å fullføre en takling på Talge. Oilers har overtatt initiativet etter en litt trøblete periode.

14. min.: Vikingstads rekke skaper flere gode muligheter. Klarer ikke å overliste Rumpel i Stjernen-målet.

13. min.: Topprekken til Oilers gjør et godt skift i offensiv sone. Oilers bytter mannskap, og Stjernen slår til icing etter å ha blitt presset.

11. min.: En tredje icing på under to minutter. Dette ligner ikke Oilers. Må tilbake til å spille enkelt.

11. min.: Det blir nok en icing fra Oilers.

10. min.: Icingpuck fra Oilers.

9. min.: Oilers får ikke kommet til noen store sjanser. Det er et kompakt Stjernen de møter. Må arbeides i hjel for å overvinnes.

8. min.: Pucken blir liggende, og Klavestad entrer offensiv sone for å skyte!

7. min.: Nok en gang er det Forsberg-rekken som gjør en solid innsats. De bruker lite finesse, men skaper likevel muligheter.

6. min.: Ludvig Hoff avbryter et angrep fra Stjernen. Fin involvering i egen sone.

5. min.: Oilers kommer seg ikke ut av sonen, og Stjernens førsteformasjon kommer farlig frampå. Holm har kontroll.

4. min.: Stjernen har stått gått opp mot Oilers så langt.

3. min.: Zajac viser puckkunst på blålinjen, men må trekke hjemover for å spille opp.

2. min.: Rekken med Forsberg, M. Hoff og Berg-Paulsen holder pucken i offensiv sone.

1. min.: Stjernen går i angrep og skyter kampens første skudd.

1. min.: Pucken er droppet i Stjernehallen. Kampen er i gang!

Før kampen:

Det har vært en god uke for Oilers. Laget brukte de første dagene på å restituere etter toppkampen mot Storhamar, før Grüner ventet i DNB Arena på torsdag. Den kampen vant Oilers 9-2, på tross av mangelen på spillere etter dramaet som utspilte seg på Hamar.

Dan Kissel, David Morley og Dennis Sveum ble satt på skadelisten under kampen mot Storhamar. Kissel fikk en smell mot hodet, Morley er ute i seks til åtte uker med brudd i ankelen, og Dennis Sveum har operert ansiktet etter to brudd under øyet.

Endringene i topprekken mot Grüner, som en konsekvens av at Oilers manglet Kissel og Morley, viste ikke særlig i protokollen. Mathias Trettenes leverte fire poeng, og Greg Mauldin scoret to mål. Til kampen mot Stjernen prøver Oilers-trener Todd Bjorkstrand å ha Simen Talge i rekke med Trettenes og Mauldin.

På torsdag pådro Tommy Kristiansen seg matchstraff for slåssing mot Grüners reserveback. Det gjør at han står over kampen i dag med karantene.

Serierunden startet allerede i går. Da tapte serietoer Storhamar mot Frisk Asker i Askerhallen. Stillingen ble 4-2 til Frisk, og med seier i dag er Oilers dermed enda flere skritt nærmere seriegull.

Bjorkstrand har valgt å sette Markus Vikingstad mellom André Bjelland Strandborg og Robin Haglund Mathisen, i tillegg til å splitte opp backparet med Andreas Klavestad og Nolan Zajac. Thomas Berg-Paulsen, som har vært blant de beste ungguttene denne sesongen, går inn i Kristiansens plass i «Forsberg-rekken».