Viking slo Sandnes Ulf ut av cupen

Viking vant 2-1 mot Sandnes Ulf på Sandnes stadion i 3. runde av NM onsdag. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 5

2. omgang:

94. min: Der er kampen over. Viking er videre til 4. runde.

93 min.: Viking holder unna. Men det er kaotisk nå.

91 min.: Nå blir det drama her likevel. Fire minutter lagt till.

91 min.: Mååååål! 1-2! Sanel Kapidzic sikker på straffen.

90 min.: Straffe til Sandnes Ulf! Iven Austbø går ut for å bokse, men meier Vevatne i en motspiller. Dommer dømmer straffe!

90 min.: Dette ser ut for å ebbe ut i seier til Viking.

88 min.: Stor sjanse for Viking på en overgang, men svak heading fra Torsteinbø.

84 min.: Det blir ingenting ut av frisparket.

83 min.: Frispark til Viking nede ved dødlinjen. Holding. Furdal har for øvrig vist at både touch og fot er inntakt. Så skifter Viking også. Bytyqi ut. Torsteinbø inn.

81 min.: Skifte Viking. Tripic ut. Jostein Ekeland inn. Ulf skifter også. Kryger ut. Colina inn.

80 min.: Tripic setter seg ned. Er sliten nå.

78 min.: Kryger klipper ned Tripic på vei inn i feltet. Gult kort og frispark i Ibrahimaj-hold. Tripic skyter. Blir ikke noe av det.

75 min.: Sandnes Ulf bør nok snart ha en scoring om de skal få troen.

73 min.: Viking presses bakover av Ulf nå.

72 min.: Bytte Viking. Johhny Furdal gjør endelig comeback i obligatorisk kamp. Ut med Thorstvedt.

70 min.: Ny stor sjanse. Kryger! Feberredning av Austbø som slår til corner.

69 min.: Kapidzic med en stor sjanse for Ulf etter corner!

67 min.: Høiland og Bytyqi stikkes gjennom, men sistnevnte er i offside.

62 min.: Sæternes tar grep. Dobbeltbytte. Erlien ut. Kapidzic inn. Berntsen også inn. For Akinyemi.

60 min.: Viking har stålkontroll på denne kampen. Fått det helt i sitt sport nå.

58 min.: Mååååååååååål! 0-2! Ylldren Ibrahimaj med et skikkelig balkanfrispark! Kort tilløp. Rett i krysset. Nydelig!

57 min.: Heikkilä feller en raidende Bjørshol på vei gjennom. Får det gule kortet. Frispark på 18 meter.

56 min.: Viking har hatt meget god kontroll her etter pause.

53 min.: Landu Landu og Høiland barker sammen og går rett i fleisen på hverandre etterpå! Høiland får det gule. Det gjorde også Landu Landu. Landu Landu mente Høiland prøvde å filme seg til en straffe. Viking får frispark på 16 meter. Tripic setter frisparket rett i muren.

50 min.: Overlapp og nydelig innlegg fra Bjørshol til Tripic. Skudd like utenfor på volley. Det hadde vært en perle!

48 min.: Corner til Viking etter skudd fra Fridjonsson. Blir ingenting ut av den.

46 min.: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! 0-1! Tommy Høiland! Innlegg fra Tripic på første stolpe. Høiland header den vakkert og kontrollert i mål. Knallstart for Viking spilt 24 sekunder av omgangen bare!

46 min.: Kampen er i gang igjen.

1. omgang:

47 min.: Pause.

46 min.: Litt spetakkel på midten etter en duell med Thorstvedt involvert, men det roer seg.

45 min.: Fæl tversover fra Hove ble snappet, men Ulf klarer ikke å utnytte sjansen.

43 min.: Dommer i dag er for øvrig Kai Erik Steen fra Gneist.

41 min: Landu Landu tar Fridjonsson og dreper en overgang. Får likevel ikke gult.

39 min.: Bytyqi drar seg forbi ved dødlinjen og skjærer inn. Ulf gir til kast.

35 min.: Frispark til Ulf midt på banen. Godt slått inn i feltet av Halgunset, men ingen klarer å avslutte.

32 min.: Bytyqi til dødlinjen. Slår inn hardt og lavt. Sahlgren ned og holder. Den var farlig!

29 min.: Tripic dunker ballen over på halv vollet etter innlegg fra Bjørshol.

27 min.: Høiland med en nydelig stikker gjennom til Tripic. Han prøver å finne Bytyqi. Det blir corner. Der skulle han prøvd selv! God sjanse.

25 min.: Eriksen med et distanseskudd like utenfor.

24 min.: Sandnes Ulf har nok vært farligst så langt. Viking har hatt mest ball.

21 min.: Farlig kontring fra Ulf. Skulle hatt frispark, men dommer vinker videre for fordel etter en vill rusning av Vevatne. Bytyqi gir til kast.

18 min.: Kronberg trer en ball i mellomrommet til Kachi. Han skyter like over.

14 min.: Viking har ballen klart mest. Sandnes Ulf ligger dypere i banen.

11 min.: Bytyqi tas helt nede ved dødlinjen. Viking vil ha straffe. Dommer drar det utenfor. Frispark. Slås lavt inn til Høiland. Skuddet blokkeres. Bilder tyder på at det skulle vært straffe.

9 min.: Kronberg får ballen i feltet. Overlister Austbø med et lavt skudd, men like utenfor bortre stang. Det hadde vært litt av en debut!

9 min.: Ibrahimaj presser fram en corner til Viking. Tar den selv. Klareres ut og Ulf kontrer!

6 min.: Stillingskrig i starten.

2 min.: Frispark til Sandnes Ulf i farlig posisjon. 17 meter og litt skrått. Rett i muren fra Halgunset. Tripic blir liggende og spillet stanses.

1. min.: Kampen i gang!

Før kampen:

Dansken, som ikke fikk fornyet sin avtale med Viking etter forrige sesong, har lenge trent med Sandnes Ulf. Trener Bengt Sæternes har lenge ønsket ham inn, men styret har satt foten ned av økonomiske grunner.

Tirsdag snudde de og backen ble signert på direkten. Han går rett inn i startoppstillingen til oppgjøret.

Viking slo sist LSK med 2-0 i serien, men trener Bjarne Berntsen har ingen illusjoner før derbyet i cupen.

Dette blir vanskelig.

– Dersom de ikke kommer seg til Ullevaal blir dette årets kamp for Sandnes Ulf. Dette er på mange måter cupfinale for dem. Vi må være forberedt på å møte et lag som er vanvittig tent, sier Berntsen til RA.

Viking stiller dette laget (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Ylldren Ibrahimaj, Samuel Fridjonsson, Kristian Thorstvedt - Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Sandnes spiller slik (4-4-2): Saku-Pekka Sahlgren - Claes Kronberg, Tapio Heikkilä, Jasmin Bogdanovic, Ingvald Halgunset - Akinsola Akinyemi, Axel Kryger, Christian Landu Landu, Vegard Erlien - Kent Håvard Eriksen, Kachi.