Stavanger

LIVE fra 18.00: Oilers første kamp etter VIF-tapet

Forrige sesongs finalemotstander, nemlig Lørenskog, er neste oppgave for Stavanger Oilers. RA følger kampen direkte!

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

Viktige hendelser:

3. periode:

20 min – Der er det over! Oilers holder unna i en virkelig rotekamp, og vinner med et mål, 5–4, etter å ha ledet med 3–0 etter bare ni minutters spill. Laget reiser seg etter tapet for Vålerenga, men dette ble mer spennende enn det trener Pål Gulbrandsen og co hadde håpet. En lokal jury kårer Mark Van Guilder til banens beste, med to mål og en assist. Skudd: 20–27.

19 min – Nesten for Lørenskog! Pasning inn foran mål, men Smith redder og holder. Tumulter etterpå, men ikke altfor galt. Bare fire sekunder igjen nå, siste dropp...

19 min – Soares blir tatt stygt, men dommerne ser det ikke. Ingenting, er beskjeden. 16 sekunder gjenstår nå.

19 min – Humphries kan slå gjennom eller skyte, velger en dårlig variant av førstnevnte. Gulbrandsen er rasende på benken! 38 sekunder gjenstår, timeout fra Oilers-ledelsen.

19 min – Et minutt igjen! Lørenskog har tatt ut keeper!

18 min – 4107 tilskuere i DNB Arena i kveld, blir det opplyst. Det er nok en sannhet med modifikasjoner. En del ledige seter hvor enn en ser.

18 min – Oilers holder unna, og leder fortsatt med ett mål, med 1 minutt og 30 sekunder igjen å spille.

16 min – Rokseth ut i to minutter. Oilers i undertall. Ikke et bra tidspunkt for å være en mann mindre på isen.

16 min – Nære på for Lørenskog. En pasning inn foran mål får nesten en verst tenkelig skjebne for Oilers, men pucken slås akkurat litt for hardt til at gjestenes forward når fram.

12 min – Ny powerbreak, og de små Risa-mennene (barn i uniform) er tilbake!

11 min – Etter to målrike perioder, har den tredje så langt vært langt døllere. Oilers presser på, men uten å få tak i målet som vil gi pusterom de siste minuttene.

10 min – Ulriksen utvises for Lørenskog, to minutters overtall for Oilers.

8 min – Kaos foran Oilers-buret, men til slutt klareres pucken unna. Farlig frampå der, gjestene fra Lørenskog, som vet at de kun trenger et mål til for å skaffe spilleforlenging.

6 min – Lørenskog er fulltallige igjen, uten at Oilers utnytter overtallet.

4 min – Humphries skal til å skyte, men knekker kølla midt i skuddbevegelsen. Rart å se en hockeykølle som plutselig blir delt på midten.

4 min – Frøshaug må gå og sette seg for Lørenskog. To minutter for hekting. Da er Oilers i overtall.

3 min – Oilers ser tryggere ut på defensiven nå. Offensivt har det ikke skjedd så mye til nå i perioden.

1 min – Vi er igang med den siste perioden!

2. periode:

20 min – Der er vi ferdige med 2. periode i DNB Arena. Målmessig har dette vært et fyrverkeri av en kamp, med ni nettkjenninger så langt. Oilers' defensive arbeid har til tider vært slakke greier. Pasningene er ikke tydelige nok, dueller tapes over en lav sko, og det er lite som stemmer i lange perioder. Men, så lenge det scores nok mål er Oilers foran, likevel. Det er duket for en høyinteressant 3. periode. Vi er straks tilbake.

18 min – Mye jevnt etter Lørenskogs siste redusering. Spillet foregår i samtlige soner, men uten at noen av lagene klarer å utnytte skuddforsøkene godt nok.

15 min – Litt nettproblemer, men vi er tilbake. Ingen flere mål de siste minuttene, men Lørenskog fører kampen. 15–18 i skudd nå.

11 min – Lørenskog får Messa utvist i to minutter. Kan dette overtallet være verdt enda et mål, Oilers?

11 min – MÅÅÅL. 5–4. Så sitter den igjen for bortelaget. Mikael Dokken snapper en retur, scorer, og da er det kamp nok en gang. For en match! Holm byttes ut, Smith kommer inn. Klar tale fra trener Pål Gulbrandsen.

8 min – MÅÅÅL. 5–3. Oilers svarer nok en gang! Lørenskogs andre baklengs på direkten etter egen scoring. Denne gang er det Scott Macaulay som gjør det for hjemmelaget. En lang pasning fram går via en forsvarer og ligger fri. Macaulay plukker opp, sier takk for maten og smeller inn 5–3.

8 min – MÅÅÅL. 4–3. Utilgivelig feil av Soares. Passer til det store intet i egen sone, når han skal gjøre ting fikst. Da er Lørenskog på alerten. Pasning blir lagt igjen til Olav Sveine Johannessen, som scorer.

5 min – Lørenskog har tatt over ledelsen – i antall skudd. 12–13.

3 min – MÅÅÅL: 4–2. Nå holder det på å bli vanvittig her. Lørenskog reduserer nok en gang. Peter Messa skyter fra langt hold, pucken går forbi en hel bråte med spillere, før den sniker seg inn bak Holm.

3 min – Medhus alene med keeper, men skuddet er det ikke så mye å skrive hjem om.

2 min – Hoff må i boksen for holding. To minutters utvisning, Oilers i undertall for tredje gang.

2 min – MÅÅÅL. 4–1. Oilers svarer kontant, og målbonanzaen fortsetter i DNB Arena. Markus Søberg scorer, assistert av Kunes og Kissel. Det var Kissels tredje assist i kveld.

1 min – MÅÅÅL. 3–1. Sjokkåpning av Lørenskog! Jonas Djupvik Løvlie reduserer for bortelaget.

1 min – Da er vi igang igjen på isen i DNB Arena.

1. periode:

20 min – Lørenskog får en god avslutning på mål, men tiden renner ut. Perioden ender 3–0, etter et råkjør uten like fra start. Det råkjøret taklet Oilers best, og plutselig var det blitt tre mål i hjemmelagets favør. Lørenskog mer med utover i perioden, og det blir en spennende midtperiode hvis Oilers skal fortsette å ta mange minutter i boksen. Skudd: 10–8.

18 min – Ai, ai, ai. Enda en utvisning. Denne gang er det Rokseth som ryker ut for interference.

17 min – Oilers står glimrende i undertall, slik de har gjort i store deler av årets sesong. Overtallet til Lørenskog ender med smultring i målprotokollen.

16 min – Spencer Humphries ryker på en utvisning for en albuetakling. To minutter med Oilers-undertall nå.

15 min – Nesten litt synd for stemningen at Oilers leder så suverent. I åpningen var Lørenskog-supporterne øredøvende, og pisket opp til storm i arenaen. Rolig sjø nå.

14 min – Lørenskog har våknet til live igjen. 9–6 i skudd nå, Lørenskog spiller seg fram til farligheter igjen og igjen.

12 min – Morsomt. Pause i spillet, og ti-tolv neongule Risa-maskoter kaster seg ut på isen for å måke overflaten.

10 min – Champagne-hockey av Oilers nå. Flere spillere koser seg utpå isen nå, og danser lettbeint rundt Lørenskogs mannskap, som ser rystede ut!

9 min – MÅÅÅL! 3–0. Van Guilder gjør det igjen! Leverer varene som bare det, amerikaneren. Igjen er det Kissel som har assisten. Van Guilder glir ut mot venstre, får pucken og skjærer inn mot mål. Alene med keeper planter han skuddet hardt nede i motsatt hjørne, og da har Lørenskog litt av en oppgave foran seg. Finnes det noen vei tilbake for gjestene?

8 min – MÅÅÅL! 2–0. Mark Van Guilder dobler Oilers-ledelsen! Pucken går inn i midten fra Kissel, og Van Guilder lar seg ikke be to ganger. 2–0, og Oilers har full kontroll på dette.

5 min – Oilers har tatt fullstendig over. Spiller Lørenskog trange foran eget mål, og avslutter gang på gang. 5–0 i skudd etter fem minutter.

4 min – MÅÅÅL! 1–0. Tommy Kristiansen åpner ballet i DNB Arena! Vrir seg som en ål foran Lørenskog-buret, får til en knallhard avslutning, som fyker i nettmaskene.

3 min – Lorentzen får en gratismulighet når en Lørenskog-back sklir, men avslutningen går til side for buret til gjestenes keeper, Jeff Jakaitis.

2 min – Frenetisk tempo i åpningen, begge lag ser ut som de ønsker å dominere pucken fra start. Mange intense dueller allerede etter to minutter.

1 min – Vi er igang i DNB Arena!

Lørenskog har hatt en trå start på sesongen, og ligger som nummer ni av ti lag etter åtte runder, med åtte poeng

Oilers har vært suverent best i hockey-Norge så langt i år, med syv seire og et tap. Nederlaget kom i forrige runde, borte mot Vålerenga (1–2).

Det er grunn til å tro at Pål Gulbrandsens menn ønsker å reise kjerringa etter tapet på Jordal, men, som trener Gulbrandsen sa til RA i går: Dette blir ingen enkel kamp.

En som definitivt ikke spiller i kveld, er langtidsskadde Petter Røste Fossen. Fortsatt er det ingen som vet når den hofteskadde spilleren er tilbake.

Veteranen Christian Dahl-Andersen har slitt med å komme tilbake for fullt etter infeksjonen han pådro seg i august, men er i 3. rekken til hjemmelaget i kveld.