Ting har ikke stemt helt for Pål Gulbrandsen og hans menn så langt i årets sesong, men mot Kongsvinger bør det være gode muligheter for poeng. Foto: Roy Storvik

LIVE: Får Oilers endelig en borteseier?

Oilers tok sesongens første borteseier, da Kongsvinger ble slått 1-5 i Kongshallen torsdag kveld. Laget er ikke friskmeldt av den grunn, da hjemmelaget var farlige frempå de to første periodene før Oilers hevet seg noen hakk i den tredje perioden og vant greit.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers ligger allerede ti poeng bak Frisk Asker i årets grunnserie, og mye av grunnen til det er den svake borteformen. Oilers har tapt de første tre bortekampene i årets sesong, og står med fem strake bortetap siden de også tapte forrige sesongs to siste på borteis. Forrige borteseier i ligaen var 14. februar mot Manglerud Star (3-1)

Forrige gang Oilers hadde fem strake tap i serien var tilbake i 2009. Mellom 29.oktober og 24 november tapte Oilers fem strake bortekamper mot Vålerenga (1-4), Frisk Asker (2-4), Storhamar (3-4), Stjernen (1-2) og Manglerud Star (1-3).

Kun én gang tidligere i Oilers historie har laget tapt seks strake på borteis, og det var helt tilbake i 2005. Det var også fordelt på to sesonger, da Oilers tapte de fem siste bortekampene i 2004/2005-sesongen mot Lillehammer (3-4), Trondheim (2-3), Storhamar (2-7), Vålerenga (3-4) og Stjernen (1-6). I tillegg ble det tap i den første bortekampen i 2005/2006-sesongen mot Trondheim (0-2)

Ellers har laget tapt tre strake bortekamper 11 ganger i historien, og fire strake bortetap har skjedd tre ganger.

Det som kanskje er like ille er at laget i år kun har scoret ett mål på bortebane på de tre første kampene. Det er den dårligste målfangsten fra starten på en sesong noensinne for Oilers, så laget har mye å rette på i kveldens oppgjør mot Kongsvinger.

Dennis Sveum er fortsatt ute med skade, mens Even Myreng Kjellesvik får en ny mulighet på A-laget.

Oilers rekker:

Keeper: Henrik Holm (Oppsahl)

1.rekke: William Strøm, Daniel Bøen Rokseth, Jonas Djupvik Løvlie, Josh Soares, Markus Søberg

2.rekke: Curtis Gedig, Spencer Humphries, Peter Lorentzen, Kristian Forsberg, Harrison Reed

3.rekke: Even Myreng Kjellesvik, Henrik Solberg, Eirik Salsten, Lassi Kokkala, Tony Romano

4.rekke: Magnus Hoff, Henrik Medhus, Anders Tangen Henriksen, Eirik Børrresen