Live: Årets første Oilers-kamp

Etter to seiere for Oilers mot Manglerud Star i romjulen venter Lillehammer i DNB Arena for den første kampen i 2020. Vi følger kampen direkte fra kampstart klokken 18.00.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over, Oilers vinner 9-2! Oilers vinner også skuddstatistikken 52-25, og dominerte i andre periode. En enorm kamp mellom serieleder Oilers og Lillehammer på tredjeplass. Bestemannsprisen til Lillehammer går til Stian Nystuen. For Oilers går bestemannsprisen til André Bjelland Strandborg, 17-åringen som har hatt en stor kveld i DNB Arena!

60. min.: Sveum er tilbake på isen for Oilers.

60. min.: Ludvig Hoff smelles ned, takling mot hodet. Dommerne får det ikke med seg. Stopp i spillet, og Hoff kommer på igjen for å gi beskjed at det der ikke er greit.

59. min.: Berg-Paulsen viser hvorfor det ikke kommer mål imot når han er på isen. Dekker et skudd med leggen.

58. min.: Sveum skyter, Hanneborg redder. Lillehammer får kontroll på pucken og kjører en rask overgang. Sveum får to minutter for hekting i egen sone.

58. min.: Berg-Paulsen kriger med seg pucken inn i offensiv sone. Får den pent over til Brassart som skyter med trafikk på mål fra Ludvig Hoff.

57. min.: Danielsen skyter for Lillehammer. Holm har full kontroll. På tross av at stillingen er 9-2 er skuddstatistikken 50-23.

56. min.: Lillehammer er fulltallig igjen.

55. min.: Oilers prøver forskjellige kombinasjoner i overtall. Nå er Magnus Hoff, Strandborg, Zajac, Sveum og Forsberg på isen.

54. min.: Kontring fra Lillehammer, i undertall. En våken Rokseth stopper en tversoverpasning.

54. min.: Lillehammer må ty til ulovligheter for å stoppe Vikingstad. Rønnignen får to minutter for tripping. Overtall til Oilers, som kun har ett overtallsmål i dag.

53. min.: Mål 9-2 Nyhus reduserer for Lillehammer. Dette skjer mens Robin Haglund Mathisen er inne som back i fravær av Jeppe Meyer og Andreas Klavestad.

52. min.: Dropp i midtsonen, pucken havner hos Bryhnisveen. Han skyter pucken fra egen blålinje. Hanneborg, som har kommet inn i målet til Lillehammer, slår pucken over vantet.

51. min.: Strandborg leverer ikke bare offensivt i dag. Blokkerer et skudd fra Lillehammers stjerneback, Brendan Ellis. Får pucken ut av egen sone.

50. min.: Oilers sin førsterekke spiller rundt i offensiv sone. Det kommer et skudd. Pucken havner i buksen til Lillehammers Vigier.

49. min.: Den offensive backen Jeppe Meyer blir med i angrep, og blir taklet inn i vantet bak mål. Han blir liggende, og forlater isen med hjelp fra lege Morten Munkvik og Tommy Kristiansen.

48. min.: Rekken til Brassart leverer et kjempeskift i DNB Arena. Spiller seg til flere store muligheter. En mulighet blir blokkert av Lillehammers målscorer, Nystuen. Han dekker et hardt skudd fra Rokseth. Berg-Paulsen med skiftets største sjanse, men får litt for dårlig vinkel til å score.

47. min.: Brassart er tilbake på isen igjen. Ble ikke skadet av blokkeringen.

46. min.: Den giftige fjerderekken er på. Vikingstad og Strandborg leker med Lillehammer langs vantet, sender pucken til Mauldin. Han skyter, men den vil ikke inn denne gangen.

45. min.: Forsberg spiller Magnus Hoff alene med keeper, men Hoff får ikke helt kontroll på pucken.

44. min.: Tredjerekken fortsetter å holde motstanderne borte fra å score. Brassart dekker et skudd med kroppen og kommer seg av isen. Bra plassering av Berg-Paulsen som hindrer de åpenbare pasningsalternativene.

43. min.: Måååål 9-1 Greg Mauldin scorer sitt andre mål for kvelden! "Skambankt" spilles over anlegget i DNB Arena. Mauldin spilles alene etter en pasning som kanskje ikke var helt planlagt. Meyer og Zajac prøver å spille seg opp, pucken ender gjennom en Lillehammer-spiller og til Mauldin som skyter!

42. min.: En pen variant fra Trettenes, som overlater pucken til Kissel. Kissel drar seg inn, men ikke på sin fatningsside. Skyter på backhand, farlig mulighet.

41. min.: Pucken er droppet. Perioden er i gang!

Andre periode:

40. min.: Perioden er over, Oilers vinner perioden 6-0 og leder 8-1 mot Lillehammer. Det har vært en enorm periode av Oilers. Fjerderekken har kanskje vært den beste. Vikingstad og Strandborg bringer en solid spilleforståelse og kreativitet med seg på isen. Mauldin, med NHL-erfaring, henger selvsagt med og står for den fysiske tyngden i rekken. Utrolig periode i DNB Arena!

40. min.: Mååååååååååååål 8-1 Tommy Kristiansen gjør som han pleier, og kriger inn pucken! Han blir assistert av Magnus Hoff.

39. min.: Mååål 7-1 Jeppe Meyer scorer sitt første mål for Oilers! Assistert av Strandborg og Vikingstad, som har spilt en utrolig kamp i dag! Den fjerderekken er elektrisk, og bidrar til den unge backens første mål.

38. min.: Mååål 6-1 David Morley scorer igjen! Hoff og Bryhnisveen får assistpoeng på den. Morley blir stående, og får ikke byttet i løpet av overtallet. Vigier kommer tilbake på isen, så scorer Morley.

38. min.: Lillehammer er fullt lag.

37. min.: Morley får pucken, gjennom Lillehammers firer, til Trettenes. Han skyter, og den går utenfor. Oilers bytter.

36. min.: Eks-Oilers Stephan Vigier får to minutter for tripping mot Ludvig Hoff, bak eget mål. Unødvendig utvisning for laget som ligger under med fire mål. Oilers får to minutter i overtall.

34. min.: Mååål 5-1 Greg Mauldin legger på med fjerderekkens andre mål for kvelden! Pucken går fra dropp til backene, Rokseth og Sveum får pucken på mål. Mauldin får tak i returen og scorer.

34. min.: Kristiansen prøver å legge pucken inn til Vikingstad, fra bak mål. Oilers har jobbet mye denne uken med å ikke spille for mye bak mål. Ønsker å være i skuddvinkel. Bengtsberg blokkerer pucken.

33. min.: Zajac spiller opp brennhete Brassart, som kommer inn mot mål fra høyresiden og skal styre en kombinasjon av pasning og skudd inn i mål. Får den ikke inn i nettet bak Bengtsberg.

32. min.: Trettenes holder pucken i laget, i offensiv sone. Han har spilt en god kamp så langt. Er god både med og uten puck. Unngår utvisning for en albuetakling.

32. min.: Raske overganger i DNB Arena. Fjerderekken vinner pucken og setter fart. Rekken har ett mål så langt i dag, fortsetter de dette spillet kan det raskt bli flere. Oilers må passe seg i oppspillsfasen, for Lillehammer er sterke på offensiv blå. Zajac var nettopp nær å bli avkledd på isen.

31. min.: Tredjerekken får skapt mye når de er på. Brassart er het i dag. Hoff skyter mot Brassart for styring, farlig mulighet.

29. min.: Kjempesjanse fra Trettenes, før han får pucken igjen og skyter! Nydelig spill fra førsterekken.

28. min.: Mye fram og tilbake på isen nå, men Oilers kjører kampen og kommer til de store sjansene. Hjemmelaget har dominert denne perioden.

26. min.: 4-1 Mååål Tommy Kristiansen prøver først å gå kjøkkenveien, før han scorer! Pucken blir liggende foran Kristiansen etter godt duellspill fra Forsberg og Hoff.

26. min.: 3-1 Mååål Brady Brassart setter en pucken nærmest i åpent mål, og øker ledelsen for Oilers! Nydelig spill i forkant fra Morley og Kissel.

24. min.: Lillehammer skyter, det blir litt knuffing foran Holm.

21. min.: Andre periode er i gang.

Første periode:

20. min.: Perioden er over, Oilers leder 2-1 mot Lillehammer.

19. min.: Mååål 2-1 Markus Vikingstad scorer, og sender Oilers i ledelsen! Assist fra André Bjelland Strandborg og Daniel Rokseth.

15. min.: Lillehammers Petter Grønstad får to minutter for hekting.

14. min.: Harms skyter for Lillehammer, den går utenfor. Lillehammer vinner tilbake pucken, Ellis skyter. Holm blokkerer pucken.

13. min.: Etter at Lillehammer startet kampen utrolig godt har Oilers tatt over spillet etter Tommy Kristiansens blokkering av pucken i kampens niende minutt.

12. min.: Rekken til Brassart kjører et skift i offensiv sone. Presser noe voldsomt, før de slipper til fjerderekken. Bryhnisveen skyter, og pucken havner oppå målet.

11. min.: Oilers hviler ikke etter målet. Kommer seg rett inn i offensiv sone, og jager ledermålet. Spillet blåses av, Tommy Kristiansen var inne i målgården.

10. min.: Mååål 1-1 David Morley scorer i overtall! Pucken blir liggende i slottet, Kristiansen og Trettenes jobber godt. Morley kommer inn og skyter pucken i mål mot sine tidligere lagkamerater. Assist fra Kissel og Zajac.

10. min.: Adrian Saxrud Danielsen går fem på. Berg-Paulsen skyter, Brassart står inne foran mål. Danielsen prøver å knuffe med Brassart, som ikke gjør noe tilbake. Danielsen slår videre mot Brassart i frustrasjon, og belønnes med to minutter for roughing og ti minutter for usportslig oppførsel. Overtall for Oilers.

9. min.: Tommy Kristiansen blokkerer backskudd i egen sone, og setter fart mot pucken som ender opp i rundvantet til høyre for Lillehammers målvakt, Bengtsberg. Når ikke pucken, men Oilers får byttet.

8. min.: Forsberg-rekken skal entre sonen, men Tommy Kristiansen er i offside.

7. min.: Fjerderekken er på. Mauldin løsner et skudd. Mye smarte bevegelser fra Strandborg og Vikingstad. Pucksmarte spillere.

6. min.: Lillehammer skyter sitt femte skudd for kampen, Holm redder. Brassart gir Vigier en liten dytt, og plutselig står ti utespiller i rundtvantet og knuffer. Dommerne velger å la det passere.

5. min.: Nydelig redning fra Henrik Holm! Lillehammer kommer på med tre spillere for å krige pucken i mål. Holm får pucken opp i luften, og den ender til slutt oppå målet. Kaos foran mål.

3. min.: Lillehammer er ekstremt aggressive og presser Oilers voldsomt. Oilers-spillerne rekker ikke to berøringer på pucken.

2. min.: Rokseth sender det som må være den peneste pasningen så langt i år. Fra egen sone sender han Trettenes på kontring. Trettenes skyter, men Lillehammer-målvakt Bengtsberg blokkerer pucken.

1. min.: Mål 0-1 Stian Nystuen scorer for Lillehammer. Vigier skyter, Lillehammer vinner tilbake pucken, og spiller opp Nystuen.

1. min.: Markus Vikingstad får kampens første utvisning. To minutter for farefullt spill med høy kølle. Den kom etter en situasjon bak mål i offensiv sone.

1. min.: Pucken er droppet i DNB Arena, hvor det er mye kvinner tilstede. Kveldens kamp er sesongens "Hockey & Heels". Årets første kamp er i gang.

Før kampen:

Oilers leverte full pott i romjuleskampene mot MS. Laget scoret kun to mål i spill fem mot fem, og ble reddet av et solid overtall. Dette har Oilers-trener Todd Bjorkstrand sørget for at laget har jobbet med gjennom treningsuken.

20 år gamle Thomas Berg-Paulsen fra Stavanger har levert en utrolig solid sesong så langt. Den fysiske vingen har produsert seks poeng, men de defensive bidragene har vært store. Det er faktisk 20 kamper siden sist det kom mål imot mens Berg-Paulsen var på isen. Om dette fortsetter mot farens tidligere klubb, Lillehammer, får vi svaret på i løpet av få timer. Faren, Eirik Paulsen, spilte for Lillehammer på 1990-tallet.

Lillehammer var det første laget som slo Oilers til fulltid denne sesongen. Det er kun Narvik som har klart å gjenskape dette etterpå. Laget fra Mjøsa har kvalitetsspillere som Brendan Harms og Nick Dineen, i tillegg til den tidligere Oilers-spilleren Stephan Vigier. Han kom til Oilers sammen med gullhjelmbærer David Morley før forrige sesong, men dro tilbake til Lillehammer etter en sesong i byen.

Markus Søberg er fortsatt ute med en skade i hamstringen. Han har vært ute i syv uker, og det er enda ikke klart når han vil være tilbake for fullt. Ungguttene Simen Talge og Sander Hurrød blir ikke med i kveldens kamp. Robin Haglund Mathisen er med som ekstraløper.

Rekken med Ludvig Hoff, Brady Brassart og Thomas Berg-Paulsen fortsetter sammen. De har spilt ni kamper sammen og har ingen mål imot. De to målene som er scoret i fem mot fem de siste tre kampene er scoret av denne rekken.