Legenden om Haaland: – Må ikke ses på som frelser

Det tyske fotballikonet Lothar Matthäus advarer mot å legge for mye press på Erling Braut Haalands unge skuldre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Haaland ble nylig hentet til Borussia Dortmund for å skyte den tyske fotballstorheten oppover bundesligatabellen. I øyeblikket er Dortmund nummer fire, sju poeng bak ligaleder Leipzig.

Lothar Matthäus, som er fotballekspert i tyske Sky, berømmer klubben for å ha sikret seg Haalands signatur.

– De har sikret seg en fantastisk angriper, men man skal ikke legge for mye press på ham, skriver 58-åringen i sin faste spalte hos Sky.

Må heve seg

Matthäus er sikker på at Haaland har havnet på rett plass og at nordmannen raskt vil bli integrert i den tyske storklubben.

– Han passer i Dortmunds system, vil åpenbart score sin mål, men skal ikke ses på som den eneste frelseren. Hele Dortmund-mannskapet må prestere bedre enn i høstsesongen, skriver den tyske legenden.

Han tror Dortmund, med Haalands hjelp, kan melde seg på i kampen om ligatittelen.

– Hvis alle klubbens storspillere hever seg og Haaland slår til, kan de selvfølgelig spille om tittelen, skriver 58-åringen.

Mellom Leipzig og Dortmund på tabellen ligger de to klubbene Matthäus tjente aller mest trofast i sin aktive karriere: Borussia Mönchengladbach og Bayern München.

Voldsomme meritter

Matthäus ble ligamester sju ganger i hjemlandet som spiller og tok i tillegg en Serie A-tittel sammen med Inter. Den daværende UEFA-cupen vant han i tillegg to ganger.

I 1990 ble han verdensmester, mens det ble finaletap både under VM-sluttspillet i 1982 og 1986.

I 1990 ble Matthäus kåret til årets spiller i Europa.

Han endte karrieren med 150 landskamper og 23 mål for Tyskland. Det gjør ham til en av de helt store i tysk fotballhistorie.