Ledergruppen i Nysnø er på plass

Sjekk hvem som blir finansdirektør og investeringsdirektør i Nysnø.

Nysnø, tidligere kjent som Fornybarfondet, har fått ledegruppen på plass.

Bjørn Munthe er ansatt som finansdirektør, Eivind Egeland Olsen er investeringsdirektør og Frances Eaton er juridisk og compliance direktør. Sammen med Siri Kalvig utgjør dette ledergruppen i Nysnø Klimainvesteringer.

LES OGSÅ: Fornybarfondet har fått nytt navn

Nysnø er et nytt selskap med mandat fra Stortinget til å investere i klimagassreduserende teknologi. For å gjennomføre strategien har vi nå rekruttert en ledergruppe med solid erfaring og kompetanse.

LES OGSÅ: Siri Kalvig og Fornybar AS håper å gjøre sin første investering til høsten

–  Eivind, Frances og Bjørn er alle motivert av samfunnsoppdraget og muligheten til å bidra positivt til å løse et globalt klimaproblem og bidra til verdiskaping i Norge. Disse tre kombinerer faglig dyktighet og ekspertise med åpenhet og respekt for andre fagområder, sier administrerende direktør Siri M. Kalvig i en pressemelding.

Fra SUS til Nysnø

Bjørn Munthe, finansdirektør (CFO), kommer fra stillingen som CFO ved Stavanger Universitetssykehus. Munthe er siviløkonom med bred erfaring fra store organisasjoner. Han har også jobbet i Ahlsell, der han var viseadministrerende direktør og CFO.

Han har også jobbet med finans og investeringer i SSB Securities AS, senere Wunderlicht Securities.

Frances Eaton, juridisk og compliance direktør (CLCO). Eaton er advokat og har jurist utdannelsen fra universitetet i Bergen. Hun har ledet avdelingen Forretningsstøtte og kontroll og arbeidet med forretningsutvikling i Skagen-fondene, før hun ble CEO i Nansen Capital Partners. Hun har også erfaring fra Advokatfirmaet Schjødt og Total E&P Norge.

LES OGSÅ: Siri M. Kalvig skal lede Fornybar-fondet

Fra SR-Bank til Nysnø

Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør (CIO), kommer fra stillingen som leder for corporate finance i SR-Bank Markets.

Han har bred finans og investeringserfaring fra hans tid som Partner i ABG Sundal Collier, Cleantech-teamet til Jefferies & Company og The Royal Bank of Scotland i London. Eivind har masterutdannelse i finans og økonomi fra NHH og Warwick Business School (WBS).

– Det viktigste for meg er å få bygget et godt team som kan samarbeide tverrfaglig og løfte hverandre. Med denne gjengen på plass har vi det beste grunnlaget for samarbeid og suksess, sier Kalvig.

Munthe og Egeland Olsen tiltrer innen 1. oktober. 

Eaton startet i Nysnø som innleid konsulent med ansvar for juridisk og compliance problemstillinger i vår, og har nå tiltrådt stillingen.

LES OGSÅ: – 200 mill. til Fornybar er en flopp

Søker flere folk

Nysnø har i dag seks medarbeidere og holder til i midlertidige lokaler sammen med Stavanger kommunes Smart by avdeling i Stavanger sentrum. Nysnø er også på leting etter nye lokaler.

– Første milepæl i organisasjonsoppbyggingen er nådd, men vi kommer til å trenge flere folk, blant annet analytikere, administrative funksjoner og innen compliance. Åpne søknader kan sendes til oss og mer informasjon finnes på våre nettsider, sier Kalvig.

Jakter fortsatt nye lokaler

Nysnø har i dag seks medarbeidere og holder til i midlertidige lokaler sammen med Stavanger kommunes Smart by avdeling i Stavanger sentrum. Kalvig jakter nye lokaler.

– Prosessen med å finne oss lokaler er i gang. Vi er i kontakt med megler og vurderer mulige lokaler, sier Kalvig til RA.

Hun forteller at mange huseiere er interessert i å huse Nysnø

– Det er mange som tar kontakt, sier Kalvig.

Første investering kommer forhåpentligvis i løpet av høsten.

– Målet er å få på plass noen investeringer i høst, men før det så er det mye som må på plass. Først og fremst er jeg ivrig etter å komme i gang med arbeidet med ledergruppen, sier Kalvig.