Lava Myklebust Jonassen (12) og vennene hennes var ikke vonde å be når badevannet målte 18 grader.

Lava (12) hoppet i sjøbadet på Myklebust

På kanskje årets fineste søndag hadde sjøbadet på Myklebust offisiell åpning, til de badeglades store fryd.

Det var nærmest Ibiza-stemning på Myklebust under åpningen av sjøbadet i går. Musikken dundret ut av høyttalerne og mange hundre mennesker var ute og nøt finværet på Sola med store glis i ansiktet. Lava Myklebust Jonassen (12) elsker bading. Hun tar sats og hopper ut vannet, som denne formiddagen målte 18 grader.

– Det er litt kaldt, men du blir fort vant med det, sier hun, før hun igjen klatrer opp på fjellet og hopper uti enda en gang.

– Hjertebarn
– Dette blir nesten som 17. mai for oss som har jobbet med dette så lenge, sa en lettet Tom Henning Slethei, styreleder i utbyggingsselskapet Jåsund Utviklingsselskap, som står bak sjøbadet.

Været kom nærmest som bestilt, og han spøker med at det var derfor de så seg nødt til å utsatte åpningen som etter planen skulle ha funnet sted tilbake i juni måned.

– Det var en mer omfattende prosess enn vi hadde regnet med, men vi har hatt en prøveåpning siden 15. juli, sier Slethei.

Ti år gammel drøm
Drømmen om sjøbadet har vart i ti år. I januar kunne gjengen i Jåsund Utviklingsselskap endelig hente inn anbud på det sjøbadet som er det eneste av sitt slag i Norge.

– Dette har vært vårt hjertebarn i så mange år, nå gleder vi oss til å dele det med resten av befolkningen, sa han under åpningstalen.

Årets første bad - i Norge
Familien Roth Kristensen tok turen for å få seg en dukkert.

– Dette er årets første bad i Norge. Vi har vært på Rhodos i to uker. Der var det litt andre temperaturer, sier Kristian Kristensen.

Datteren Julie Roth Kristensen (snart tre år) virket ikke helt fornøyd med temperaturen, men ut i vannet bar det likevel.

– Hun synes nok det var litt deiligere i Syden, sier faren.

– Jeg liker å bade, legger den blide jenta til.

23 grader i luften og 18 grader i vannet er åpenbart oppskriften på godt oppmøte. Da åpningsseremonien startet satt folk nærmest oppå hverandre.

1000 pølser, is og brus
Arrangørene hadde kjøpt inn 1000 pølser, 1000 is og 1000 brus som skulle deles ut til de badeglade gjestene.

– Vi får håpe det er nok, sa Slethei da han så folket strømme til. Han er glad for at det er så mange som har begynt å ta badet i bruk.

– Man kan si at dette på en måte blir krydderet til nærområdet. Vi har tro på at dette vil komme alle som bor i nærheten til gode, forteller han.

Om Slethei selv skulle feire med et bad var han usikker på, men han innrømmet at det fristet litt i solsteiken.

– Jeg har med meg shortsen. Så får vi se om jeg ikke skifter ut av dressen når alt det formelle er overstått, avslutter Slethei.