Bjarne Kvadsheim (Sp) raser mot Hallgeir Langeland etter SVs valgkampstunt.

– Langeland blander rollene som politiker og lærer

Bjarne Kvadsheim (Sp) mener Hallgeir Langeland tråkket langt over streken da han flagget at skolen trenger flere lærere med SV-topp Audun Lysbakken og Eirik Faret Sakariassen i ryggen.

– Langeland burde ha forstått at dette er galt, sier Bjarne Kvadsheim (SP) på telefon til RA.

I en sak som sto på trykk i RA onsdag går SV-politiker Hallgeir Langeland ut med at det er for få lærere i skolen. I ryggen hadde han Audun Lysbakken og Eirik Faret Sakariassen.

Intervjuet med RA skjedde på en skoletur i regi med skolen som Langeland arbeider på.

Dette får Kvadsheim til å se rødt.

– Burde ikke inkludert seg
– Langeland er en rutinert politiker. Hans elever burde aldri ha blitt inkludert i en slik valgkampprofilering, sier Kvadsheim.

Han mener at Langeland og Sakariassen bør beklage at elevene ved 10. klasse på Austbø skole ble satt en en slik posisjon at de var en del av en valgkamp.

– Vi må forstå hvor grensene går. Her har de gått langt over streken, sier Sp-politikeren.

– Rett og slett smålig av Kvadsheim
Langeland selv kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Vi har handlet etter boken. Elevene og foreldrene har blitt varslet. Jeg synes dette er merkelig og smålig rett og slett av Kvadsheim, sier Langeland.

Også Sakariassen mener dette er uproblematisk.

– Jeg opplever at Kvadsheim går ut med dette for å lede bort oppmerksomheten fra at han og flertallspartiene har kuttet 30 millioner kroner i skolebudsjettet i Stavanger i 2015. Han var heller ikke tilstede, og det er vanskelig for noen som ikke var der å uttale seg, sier Sakariassen.

Langeland sier at det ikke føles rett å beklage når de har fulgt prosedyrene. Han mener heller Kvadsheim bør beklage for å ha kommet med slike utsagn.