Siri Ommedal er daglig leder i Nordsjørittet, som også arrangerer Tour des Fjords Classic. Hun forteller at de nå åpner for at folk kan sykle distansen på el-sykkel. Foto: Erik Holsvik

Lager egen el-sykkelklasse i Tour des Fjords

Etter stort påtrykk vil det bli en egen klasse for dem som vil sykle Tour des Fjords Classic med el-sykkel.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tour des Fjords Classics kommer i år til å åpne en egen klasse for dem som ønsker å kjøre el-sykkel.

– Nå har vi hatt påtrykk for dette og har fått tilrettelagt for dem som ønsker å kjøre 51 kilometer på slutten som en turgruppe. Dette blir utenfor konkurranse og de holdes selvsagt litt borte fra de andre syklistene i så måte, sier Siri Ommedal fra arrangøren Nordsjørittet til RA.

LES OGSÅ: Sponsorene godtar stjernemangel

Ikke aktuelt i Nordsjørittet

Foreløpig blir det ikke aktuelt å inkludere dette også i selve Nordsjørittet 10. juni.

– Vi ønsker det ikke der ettersom det er smalt og grusveier. Men i forhold til Tour des Fjords Classics var dette interessant å se på.

Nordsjørittet har for øvrig 20-årsjubileum i år. Ommedal lokker med skikkelig opplegg – også for de yngste.

– Jeg registrerte en forside i RA denne uken hvor det sto om at denne gruppen ikke ble prioriterte. Bærebjelken vår er 91 kilometer fra Egersund til Sandnes, men vi har hatt barneritt i Egersund og på Nærbø også. I anledning årets jubileum har vi lagt opp til familieritt. Her skal det være tur og ingen tidtaking. Det skal mest av alt være hyggelig, sier Ommedal.

LES OGSÅ: 17 lag klare for Tour des Fjords

Hegreberg: – En kjempeidé

Rittdirektør Roy Hegreberg i Tour des Fjords synes el-sykkelklassen er en kjempeidé, og håper det fører til at flere får en positiv sykkelopplevelse.

– Classic-rittet skal være for alle, og ved å åpne for bruk av el-sykkel kan de som bare har den type sykkel også få lov til å ta del i sykkelfesten. Jeg håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten for å ta del i den flotte sykkelturen og oppleve den flotte regionen vi har, sier han.

Hegreberg tror det kan føre til at flere tar sykkelen fatt.

– Det er ikke sånn at du bare kan sette deg på setet også gjør sykkelen alt for deg. Du må bidra selv også, og jeg håper det kan gi mersmak for flere til å ta sykkelen fatt og komme seg ut, sier han.

LES OGSÅ: Kristoff dropper Tour des Fjords