Kvinne voldtatt på vei til jobb

Politet jakter på en mann i 20-årene av utenlandsk opprinnelse etter at en voksen kvinne ble voldtatt ved Jernbanelokket på vei til jobb.

- Vi saumfarer hele området med tanke på videoovervåkning, og vi undersøker nærliggende områder der mannen kan ha beveget seg, sier vaktleder Signe Strømseth ved Stavanger politistasjon.

Politiet fikk melding om voldtekten i 06.30-tiden da en forbipasserende kvinnelig syklist oppdaget den voldtatte kvinnen.

Gjerningsmannen var da på vei bort fra stedet og begynte å løpe da voldtektsofferet varslet den forbipasserende kvinnen.

Gjerningsmannen beskrives som en mann i 20-årene. Han hadde kort, mørk jakke, skjorte og slips. På ryggen av jakken var det et karakteristisk, øyeformet, gult emblem.

Mannen skal ha snakket godt engelsk.

To tekniske etterforskere var lørdag formiddag i gang med å sikre mulige tekniske bevis på åstedet, som er en gangsti fra undergangen ved teateret mot Bergelandstunnelen

Politiet skal i løpet av natten ha fått flere meldinger om at en mann skal ha fulgt etter og plaget kvinner.

Politiet avhører nå den voldtatte kvinnen. Så langt har politiet valgt å ikke opplyse om alderen på voldtektsofferet, men beskriver henne som en voksen kvinne.