Nyheter

Stipend utdelt til solobratsjist

Elisabet Skaar Sijpkens, solobratsjist i Stavanger Symfoniorkester, er tildelt Steensland-stipendet for 2021.

Av: Martin Simenrud.

Stipendet, som har vært utdelt siden 2008, skal gi vinneren en kjærkommen anledning til videre faglig utvikling. Årets utdeling ble annerledes grunnet pandemien, siden den tradisjonsrike nyttårskonserten ikke ble avholdt. Vinneren ble derfor overrasket hjemme med digital hilsen fra musikerkolleger og blomsteroverrekkelse av SSOs styreleder Martin Gjelsvik.

Stipendet er på 50.000 kroner.

– Det er en kjempestor ære. Spesielt hyggelig med anerkjennelse fra kolleger jeg setter høyt, sier Sijpkens.

Pengene ønsker hun å bruke til faglig påfyll.

– Jeg vet i hvert fall at jeg har lyst til å dra på Berlinfilharmonien. De hører jeg på hver eneste dag. Det vil jeg se live igjen.

Sijpkens har vært ansatt som solobratsjist i Stavanger Symfoniorkester siden 1996. Hun er uteksaminert fra både Norges musikkhøgskole og Hocschule der Kunste i Berlin.

LES OGSÅ: – Kvinner er korona-tapere (+)

Dypt takknemlige

I tillegg er hun også en aktiv kammermusiker og engasjert lærer. Juryen vektla høy kunstnerisk kvalitet, engasjement og aktiv innsats i arbeidet med å markere SSO utad.

Inge Stensland-stipendet går til en musiker i orkesteret som har utmerket seg spesielt i orkesterkollegiet. Juryen består av syv tidligere vinnere av stipendet. Gjelsvik tror de klarte å holde hemmeligheten før overraskelsen.

– Du finner ikke strengere dommere enn egne kolleger, så prisen betyr ekstra mye, sier Gjelsvik.

Styrelederen sier at stipendet betyr mye for symfoniorkesteret og at det nå har blitt en mangeårig tradisjon.

– Vi er dypt takknemlige for Steensland-stiftelsen som deler ut stipendet og hjelper med aktiviteter og arrangementer, sier Gjelsvik.

Mer fra Dagsavisen