Nyheter

SSO spiller utekonsert for sykehjemsbeboere i Stavanger

Beboere på sykehjem får ikke lenger ha besøk. Da er det kjekt at Stavanger Symfoniorkester plutselig dukket opp for en utekonsert i bakgården.

Torsdag hadde Stavanger Symfoniorkester sin første av mange utendørskonserter i Stavanger. Med god avstand, og gdkjenelse fra kommuneoverlegen, framførte fem musikere ni låter i bakgården til Rosendal sykehjem og omsorgsboliger på Storhaug i Stavanger.

– Kaldt, men gøy! Og veldig viktig, sier Roy Holtan på trompet.

Dette ble spilt:

* Bedre og bedre dag for dag
* Blåveispiken
* Brev fra kolonien
* Blå ballong
* Ola var fra Sandefjord
* There’s no business like show business
* Grevling i taket
* Tin roof blues
* A nightingale sang in Berkley square

LEDER: Koronapandemien er ikke én krise – den er en klasebombe av kriser

Viktige 20 minutter

Utekonserten varte i 20 minutter. 20 minutter som betydde mye, mener aktivitør ved Rosendal, Regine Haga.

– Dette er et fantastisk tilbud. Å få SSO til å ha utekonsert er en utrolig ting. Det gir glede for beboerne i en tung tid, sier Haga til RA.

Beboere ved sykehjem får ikke ha besøk på grunn av koronasituasjonen. Unntaket er om man er veldig syk.

– Det er jo ikke så mye som skjer. Beboerne skulle få oppleve konserter gjennom Den kulturelle spaserstokken, men nå er jo alt avlyst. Derfor er det veldig kjekt at vi fikk dette til, sier Haga, som faktisk kom på ideen og utfordret SSO til å komme.

LES OGSÅ: (+) Snart skal Rema-Anders koronabeskyttes av pleksiglass

– Musikerne vil spile

– Det synes vi er veldig kjekt. Vi har 85 musikere som vil formidle musikk, spille sammen og spille for andre, sier Cecilie Christ, kommunikasjonssjef i SSO.

Framover skal SSO-musikerne spille utendørskonserter på flere sykehjem i Stavanger. Først ut var Rosendal. Like etter konsertslutt gikk turen videre til Ramsvigtunet. I dag avholdes de tre konserter til.

– Så fortsetter vi neste uke. Foreløpig er det kun sykehjem i Stavanger som får besøk, men vi får se om det blir flere, i nabokommunene, sier Christ.

Torsdag var det også premiere på SSO Soaré, en digital konsertserie, direktesendt fra Fartein Valen i Stavanger konserthus. SSO Soaré strømmes direkte på Facebook og publiseres på sso.no.

RUNE BJERGA: Slik blir 17. mai-feiringen med korona

Mer fra Dagsavisen