Nyheter

Prosjektrom Normanns siste utstilling

Elin Melberg håper og tror at publikum vil le og humre av den siste utstillingen til Prosjektrom Normanns på Storhaug.

Bilde 1 av 3

Etter ni år var det i helgen slutt for Prosjektrom Normanns på Storhaug. Da var det i det minste bra at utstillingen får folk i godt humør.

– Det er en trist helg. Det er med tungt hjerte at vi legger ned Prosjektrom Normanns, men jeg håper og tror at folk vil humre og le mens de er på vår aller siste utstilling, sier Elin Melberg, som har drevet sammen med Margrethe Aanestad – som denne helgen befant seg i New York.

– Vi har oppnådd mye med Prosjektrom Normanns. Det er en rik historie. Vi har lært mye og opplevd mye. Vi har vært med på å prege kunstmiljøet i Stavanger, og satt byen på kunstkartet nasjonalt og internasjonalt – i byer som New York, San Francisco, Miami og Moskva. Vi er skyld i at mange utenlandske samlere har norske kunstnere i kunstsamlingen sin, forteller Melberg, som har vært med på seks av de ni leveårene.

Kom til et skille

Kunstnerne kom til et skille, hvor det var på tide å bruke mer tid på egne karrierer.

– Ni år er lenge for et kunstnerdrevet kultursted. Vi bestemte oss for å gi oss på topp, før energien begynte å dale. Prosjektrom Normanns har tatt 50 prosent av tiden vår. Det er mye. Nå må vi bruke mer tid på egne ting og prosjekter, sier Melberg.

Hun skal fortsatt være i lokalene. Utstillingslokalene skal nå bli atelier. Men utstillingssted for norske kunstnere blir det ikke lengre.

– Nå for noen andre ta over stafettpinnen et annet sted, sier Melberg, som føler at Prosjektrom Normanns har fått mer anerkjennelse nasjonalt og i utlandet enn her lokalt.

Setter Stavanger på spissen

Den siste utstillingen er en tegneutstilling fra Tegneklubben, som består av fem tegnere.

– Det er morsomme verk. Jeg lo høyt da jeg gikk gjennom utstillingen første gang. Tegnerne har blitt inspirert av Stavanger, og det typiske fra vår region. Folk vil se karikaturer av kjente kunstkritikere, journalister og politikere – og oljen. Oljen er jo det første folk fra for eksempel Oslo tenker på når de hører om Stavanger, sier Melberg.

Mer fra Dagsavisen