Nyheter

Måtte avlyse 15 Dolly-show

Hanne Sørvaag har brukt et år på å forberede showet som etter planen skulle spilles ut april.

I likhet med andre band og artister har også Hanne Sørvaag avlyst konserter. Denne våren var planen å reise land og strand rundt med showet «Meg og Dolly», men nå er de 15 siste showene avlyst.

– Det er veldig kjipt, for vi var så godt i gang og det er jo dette jeg elsker å gjøre. Samtidig er det ikke noe å gjøre med det, så jeg har bestemt meg for å ha en positiv holdning. Det har skjedd mange rare ting i min bransje som jeg ikke har hatt kontroll over. Jeg har måttet omstille meg før, sier Sørvaag til RA.

Hun har brukt et år på å forberede showet som etter planen skulle spilles ut april.

– Det er veldig dumt med et avbrudd, men jeg er overbevist om at dette er et konsept for framtiden. Dersom jeg hadde hatt en ny plate jeg var ute for å promotere hadde det vært noe annet, da hadde alt gått i vasken. Sånn sett var det jo litt hell i uhell for min del, sier hun..

LES OGSÅ: Konsertstrømming: – Et tilbud til dem som liker å gå på konsert, men også til artistene (+)

Flytter inntekten

Sørvaag har tidligere avlyst konserter på grunn av vær og sykdom, men hun har aldri avlyst så mange som 15 konserter før. Planen er å flytte showene, men når showene flyttes, flyttes også inntekten.

– Dette er ikke verdens enkleste bransje fra før av. De fleste av oss har nok ikke nok i reservelageret til at det kan surre og gå i mange måneder uten inntekt, sier Sørvaag.

– Nå bruker jeg tiden på å skrive låter, men jeg måtte melde meg hos Nav og få dagpenger nå. Hvis ikke disse jobbene kommer før til høsten går det jo ikke rundt, selv om man har bygd seg opp en viss fleksibilitet. Jeg har vært i bransjen i 20 år, og dette er første gang jeg er i kontakt med Nav. Jeg er stolt over at jeg har klart meg så bra så lenge, legger hun til.

Flere artister har i det siste spilt digitale konserter. Til nå har Sørvaag spilt enkelte låter live og lagt ut filmer fra studio. Hun har vurdert å spille hele konserter, men da må hun vente til gitaristen hennes er ute av karantene.

– Jeg har fått inntrykk av at folk er velvillige når det gjelder vippsingen, men det kan nok være litt vanskelig å vite hvem man skal støtte først i og med at det er så mange i samfunnet som rammes av dette, sier Sørvaag.

– Generelt føler jeg ikke at det oppmuntres eller støttes til å drive for seg selv. Du må klare deg selv, ellers går det ikke. Så sånn sett er det positivt med disse løsningene, legger hun til.

LES OGSÅ: Rockestjerne med hjemmekontor

Mer fra Dagsavisen