Nyheter

Manager: – Det vil få voldsomme ringvirkninger

Arne Svare har opplevd opp- og nedturer i musikkbransjen, men aldri noe som dette.

– Jeg tror det er mange som vil få problemer. Etter forbudet blir opphevet vil det ta lang tid før en er oppe i samme tempo som før. Det er nok mange som må tilpasse seg, sier manager Arne Svare.

Han representerer 30 band og artister gjennom selskapet Stageway, og sier konserter og arrangementer er hovedinntekten til de fleste artistene. Nå er situasjonen lik for alle – det vil si full stans i alt av konserter, turneer og arrangementer.

– Hvordan det går er individuelt. De artistene som har penger på bok vil jo klare seg, men de som ikke har det får et problem. Det vil jo kanskje gå hardest utover de unge artistene, sier Svare.

LES OGSÅ: Måtte avlyse 15 Dolly-show

Prøver å flytte arrangementer

Han forteller at bransjen prøver så godt de kan å flytte arrangementer.

– Foreløpig gjelder restriksjonene til 16. april, men det er nok ingen som tror vi kan gå i gang med konserter eller festivaler i slutten av april. Kanskje heller ikke i mai. For festivalene er det jo ikke så lett å avlyse heller, siden forbudet foreløpig bare gjelder til 16. april, sier Svare.

LES OGSÅ: Rockestjerne med hjemmekontor (+) 

Krisemodus

Stageway har sett seg nødt til å permittere noen, men ingen er 100 prosent permittert.

Svare tror situasjonen får konsekvenser for mange bransjer.

– Ja, det vil få voldsomme ringvirkninger. Når markedet fungerer og vi ikke er i krisemodus er det bra at bransjene påvirker hverandre, men nå påvirker det tilsvarende andre veien, sier Svare til RA.

Arne Svare startet Stageway i februar 1981, og har derfor vært med på både opp- og nedturer i musikkbransjen.

– Jeg har aldri opplevd noe som dette, det er helt sikkert. Men vi har kommet oss gjennom mange nedturer, og erfaringen er at hvis du kommer deg gjennom, så kommer du deg styrket gjennom.

LES OGSÅ: Konsertstrømming: – Et tilbud til dem som liker å gå på konsert, men også til artistene

Mer fra Dagsavisen