Nyheter

Kommer med konsertfilm: – Litt annerledes å ikke spille for publikum

I løpet av de siste månedene har Sløtface gått glipp av 30 konserter. Neste uke spiller de hele sitt siste album i en helt spesiell konsertfilm.

– Vi spiller jo mindre enn vi pleier for tiden, så det var veldig fint å få spille igjen og lage noe kult. Det er litt annerledes å ikke spille for publikum, men vi har gjort livestreams tidligere. Og i vårt band gjør vi hele tiden ting vi ikke kan og ikke har prøvd før, sier Sløtface-vokalist Haley Shea til RA.

Torsdag 4. juni er det mulig å få med seg at Sløtface spiller sitt nyeste album «Sorry for the late reply» i sin helhet fra scenen i Stavanger konserthus. Sløtface-konserten blir ikke en tradisjonell streamingkonsert, men en konsertfilm.

– Tidligere har vi spilt på alle mulige typer scener, og det vi gjør i denne produksjonen er at vi kombinerer de ulike scenene. Vi har satt opp tre scener; én scene med fullt band, én med mindre oppsett til livestreams og én akustisk scene. Og så kombinerer vi disse tre formatene og beveger oss mellom dem, sier gitarist Tor-Arne Vikingstad til RA.

LES OGSÅ: Skambankt: Rockestjerne med hjemmekontor (+)

Går glipp av 50 konserter

I løpet av de siste månedene skulle Sløtface egentlig spilt 30 konserter. Ytterligere 20 skulle blitt gjennomført i sommerferien. På grunn av koronasituasjonen er alt avlyst, og bandet har derfor fått mye tid til å jobbe med andre ting, lage ny musikk og øve.

Konsertfilmen ble planlagt og spilt inn over to dager tidligere denne uken, og med seg har de blant annet fått dansere fra Bjergsted og en strykekvartett.

– Vi hadde lyst å stimulere kulturlivet og involvere så mange som mulig, så derfor har det blitt et ganske stort prosjekt. Det er jo veldig kult for oss også å ha så mange med oss, sier Shea.

– Vi har også gjort mange kule, visuelle ting i forbindelse med denne konserten, men jeg vil ikke røpe så mye mer enn det, legger hun til.

LES OGSÅ: Hanne Sørvaag måtte avlyse 15 Dolly-show (+)

Noe litt annerledes

Sløtface-konserten er den tredje i en serie presentert av Folken, Stavanger konserthus og Tou i samarbeid med filmproduksjonsselskapet Moxey. I tillegg er UFLAKKS Stavanger og Mablis en del av samarbeidet, og prosjektet har fått støtte av Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Tidligere har Skambankt og Isah gjort lignende konsertfilmer, og neste ukes Sløtface-konsert streames på Facebook, YouTube, Aftenbladet/BYAS og TV Vest torsdag 4. juni klokken 20.30.

Bookingansvarlig på Folken, Jesper Brodersen, sier at de ønsket å prøve noe litt annerledes da de gikk i gang med denne konsertserien.

– Det var jo for å få i gang litt konsertaktivitet. Det har vært mye koronakonserter, men vi hadde lyst å gjøre noe som var litt annerledes, litt større og en litt mer gjennomarbeidet produksjon, sier han til RA.

LES OGSÅ: Manager: – Det vil få voldsomme ringvirkninger (+)

Utfordrende å formidle energien

Brodersen sier de forsøker å levere noe av høy kvalitet, og at de med dette også får sysselsatt flere.

– Utfordringen med dette er å formidle litt av den energien som ligger i en konsertopplevelse. Du får ikke det gjennom en skjerm, men det var likevel ganske god gang på rockeseksjonen da Skambankt spilte, sier han.

Selv om ting begynner å åpnes opp igjen tror likevel Brodersen at digitale konserter er et format som vil bli med videre.

– Det virker som det har slått an. Vi har jo ikke noe å sammenligne dette med, men tilbakemeldingene er veldig positive, sier han og røper at det vil bli flere digitale konserter framover.

– Det kommer også Lindstrøm og Todesking, og så jobber vi med flere band og artister vi håper å få på plass etter sommeren, sier Brodersen.

Mer fra Dagsavisen