Har du lyst å spille på Jærnåttå i år?

Jærnåttå Uhøyrt arrangeres i år for tredje gang. I talentkonkurransen kan usignerte band og artister fra Rogaland kjempe om å få spille for 4000 mennesker på Bryne Torg under Jærnåttå.

I tillegg får vinneren 25.000 kroner i stipend fra Jæren Sparebank, skriver Jærnåttå i en pressemelding.

– Jærnåttå Uhøyrt har vært en suksess begge årene konkurransen har vært arrangert, sier prosjektleder Bjor Bohne.

– Noe av det kjekkeste med å arrangere dette er de gode tilbakemeldingene fra artistene som deltar. I tillegg til mulighet for å vinne plass på Jærnåttå og stipendet setter mange pris på å møte og utveksle erfaringer med andre artister gjennom konkurransen, sier han videre i pressemeldingen. 

– Jærnåttå er et av de største kulturarrangementene i Rogaland. Vi er veldig glad for å kunne bruke posisjonen vår til å løfte fram flinke artister som ofte ikke får den oppmerksomheten de fortjener, sier festivalsjef Christian Stabel i Jærnåttå.

Veldig imponert

I 2018 vant Vicereine Jærnåttå Uhøyrt. I tillegg fikk rapperne i VATR også spille på Jærnåttå. I 2019 var det Haugesundsbandet Longfield & Super Skeleton som gikk av med seieren.

– Jeg har vært veldig imponert over kvaliteten på bandene som har deltatt i Uhøyrt, sier bookingansvarlig Kjetil Njærheim i Jærnåttå.

– Det sier mye når Vicereine ble booket til Jærnåttå på vanlig måte året etter at de vant Uhøyrt, legger han til.

I første omgang velger en jury ut ti semifinalister som spiller inn hver sin låt i studioet til Colour Sound Recordings på Dale.

Ut fra de ti semifinalistene velges fem finalister som går til finalekonserten på Mellombels på Bryne.

Basert på live-opptredenen der velger fagjuryen ut vinneren, opplyser Jærnåttå.

Påmeldingsfristen er 8. mars på www.jaernatta.no/uhoyrt.

Uhøyrt arrangeres av Jærnåttå, Jæren Sparebank, Mellombels og Colour Sound Recordings.