Nyheter

Hans Morten Hansen med nytt show

I fjor feiret han 25 år som komiker. I september er Hans Morten Hansen tilbake på scenen med nytt show i Stavanger konserthus.

– Det er både lett og vanskelig å fornye seg og lage nye show. Jeg henter jo opp tematikk fra de fem foregående showene mine, hvis du skal finanalysere det. Derfor bygger nok denne forestillingen også litt over samme lest som de forrige selv om alt materialet er nytt, sier Hans Morten Hansen til RA.

Showet «Natural born komiker» har premiere i Stavanger konserthus 24. september 2020, men allerede nå er mye av materialet klart.

– Jeg opererer i stikkordform, så det jeg må gjøre framover nå er å sy stikkordene sammen til mer fyldige historier og binde alt sammen sammen. Det er et stykke arbeid som gjenstår, men jeg er på ingen måte bekymret, sier Hansen.

Voksende laks

Når det gjelder innholdet i det nye showet kan han røpe at det blir mye klassisk observasjonshumor.

– Jeg spinner videre på ting jeg har sett, hørt eller lest og jeg tror folk kan kjenne seg litt igjen i det jeg snakker om. Og selv om de kanskje tenker at dette er litt overdrevent, så er det egentlig ikke det, sier han og ler.

– Hvordan da? 

– Jeg tror jeg har en evne til å se ting i sin ytterste konsekvens. Ta en laksefisker, for eksempel. Det ene året fanger han en stor laks, men når han forteller historien om laksen året etter har den vokst med minst 10 centimeter siden sist han fortalte om den. Ting blir jo større jo mer du kverner over det, sier Hansen.

Til neste års show kommer han inn på temaer som familie, venner kaffe og global oppvarming. Når det gjelder sistnevnte håper han å skape reaksjoner.

– Alle er enige i at alt vi hører om klimaendringer og global oppvarming er ensidig negativt. Men livet er enklere hvis du prøver å se det positive i ting, sier Hansen og ler.

– Humor er jo et våpen, på mange måter, og for meg har det vært en form for terapi i alle år. Dessuten slipper jeg å betale tusenvis av kroner for å gå til psykolog. Jeg snur på det, og tjener faktisk penger på å snakke om mine problemer og dype tanker. Det er en helt utmerket ventil. Det er jo en vinn-vinn-situasjon, legger han til.

Gullestad-effekten

I fjor feiret Hansen 25 år som komiker, men han er fortsatt ikke lei.

– Nei, jeg blir ikke det, for det er jo nye folk og ny scene nesten hver kveld. Dessuten er jeg veldig glad i forestillingene mine, og jeg liker å spre det glade budskap.

– Hva slags type scene liker du best? 

– Det er egentlig ikke så viktig hva slags scene det er eller hvor mange som kommer. Jeg vil heller spille for 30 mann som har kjempelyst å se meg, enn 1000 stykker som bare er der, sier Hansen.

De siste årene har Hansen vært å se på TV som karakteren Rolf Gullestad i NRK-serien «Side om side». Han får mange spørsmål om Gullestad blir med i showet, men det blir han altså ikke. Det kan godt hende han snakker om han, men ikke som han.

– Jeg får alltid spørsmål om Gullestad, og det har vært en voldsom Gullestad-effekt for min del. Det har også vært en veldig synergieffekt, ved at folk ser meg på «Side om side», kanskje søker de meg opp på YouTube og så kommer de på show. Folk som kanskje i utgangspunktet ikke er interessert i stand up blir gjerne litt nysgjerrig på om han fyren er så blåst i virkeligheten som han virker på TV.

Mer fra Dagsavisen