Nyheter

Får eget program på Radio Rock

For Jørn Kaarstad har det vært en utopisk drøm å få jobbe i en radiokanal som kun spiller rock. Nå går drømmen i oppfyllelse for Tananger-mannen.

– Jeg har tenkt flere ganger at Radio Rock kan være en fin plass for meg. Jeg brenner jo for den type musikk, så å få sende på en radiokanal som kun sender rock, pønk og metal har virket som en utopisk drøm. Jeg har alltid hatt lyst til det, så det er jo en «match made in heaven». Så får vi satse på at det blir det i praksis også, sier Jørn Kaarstad på telefon til RA.

Han har jobbet som programleder i P3 i ti år, men ga seg i kanalen for ikke så lenge siden. Nå blir han programleder i Radio Rock, og han forklarer til RA at det startet på en litt spesiell måte.

Han fikk en telefon fra kanalen hvor han ble spurt om å bli med på lunsj. Han takket ja til lunsjen, men klarte å rote seg bort på veien.

– Jeg hadde nettopp skiftet abonnement. Så jeg hadde litt problemer med SIM-kortet mitt, og telefonen virket ikke. Jeg hadde fått beskjed om at vi skulle møtes et sted ved rådhuset, og jeg tenkte at det er begrensa hvor mange kafeer det kan være akkurat der. Så jeg løp rundt og sjekket hver eneste kafé, men jeg klarte ikke å finne riktig. Jeg var overalt, og jeg brukte så lang tid, men til slutt kom jeg fram – 40 minutter for seint. Jeg satt meg ned og trodde det var en vanlig lunsj, men så tilbød de meg jobb, sier Kaarstad og ler.

– Så det er veldig kjekt. Jeg har jobbet med Stian Eliassen (programsjef i Radio Rock) tidligere. Det var han som lærte meg opp i P3, og nå skal han lære meg opp i Radio Rock. Så det blir kult, legger han til.

LES OGSÅ: Varmer opp for Metallica: – Trodde det var kødd!

Gammel hund

I Radio Rock skal Kaarstad lede programmet «Jørn» fra mandag til torsdag mellom klokken 18.00 og 20.00. Programmet har premiere på mandag, og han sier det vil bli noe av det samme som han drev med i P3.

– Nei, du kan jo ikke lære en gammel hund nye triks. På P3 sneik jeg inn rock der jeg kunne, men nå trenger jeg ikke snike mer. Det kommer til å bli en blanding av ny, gammel, kjent og ukjent musikk, med noen røverhistorier, funfacts og god stemning, sier han.

I tillegg til å være programleder er han også vokalist og gitarist i bandet Bokassa, som var på Europaturné med Metallica i fjor. Det var, ifølge Kaarstad, en helt «surrealistisk og ubeskrivelig opplevelse», og som i tillegg har sørget for å øke Bokassas fanskare.

– Å spille med Metallica var sykt kult. Vi fikk se så mange byer og spille for enormt mange mennesker. Dessuten var produksjonen så massiv, og det var eget cateringfirma og egne bartendere som var med oss. Jeg skulle gjerne gjort det igjen, sier han.

LES OGSÅ: Jørn fra Tananger varmer opp for Metallica

Ble «helt krakilske»

Helt fra Kaarstad var liten har han likt rock, og han husker godt da han fikk låne CD-er av kompisene til storebroren.

– Jeg husker jeg hørte Guns N’ Roses og Bad Religion, blant annet. Jeg vet ikke hva det er. Det er bare noe med sjangeren som får hjertet til å banke hardere og som vekker lidenskapen.

– Apropos Guns N’ Roses. Jeg leste at Slash gikk med Bokassa t-skjorte under en konsert? 

– Ja, det var helt sinnssykt. Vi satt backstage og hadde akkurat spilt med Metallica da vi fikk vite det, og vi ble helt krakilske. Det var så mye skriking backstage at folk kom løpende inn. Vi ble nesten mer gira av det enn å være på turne med Metallica, sier Kaarstad og ler.

Mer fra Dagsavisen