Kultur

AKKS Stavanger arrangerer musikkleir for ungdom i juli

Haley Shea, vokalist i Sløtface, er en av initiativtakerne bak årets sommerleir i regi av AKKS Stavanger. Sammen skal de gi ungdom en sommer fylt av musikk.

I hele juli skal AKKS Stavanger gjennomføre musikkleir for ungdom fra 11–18 år på Metropolis på Nytorget.

Tilbudet ble mulig da Stavanger kommune ga full økonomisk støtte til prosjektet.

– Vi fikk bare en uke på å søke om midler, men slike prosesser er vi vant med. Støtten gjør at leiren blir helt gratis, i tillegg til at vi kan lønne et knippe av Stavangers profesjonelle musikkliv for deres tid i en ellers vanskelig situasjon med avlyste konserter og arrangementer, noe som er helt fantastisk, sier daglig leder i AKKS Stavanger, Ida Collett Belle, til RA.

LES OGSÅ: – Denne stillingen har tatt en litt større del av tiden min nå

 Nytt hver uke

Sammen med artist Haley Shea (Sløtface) og Julie Enger Børresen (LULI, Frk. Fryd, produsent) har de kokt i hop en sommer med en rekke ulike musikkaktiviteter. Programmet er forskjellig fra uke til uke, og inneholder noe for alle.

– Den første uken blir det låtskrivercamp. Uken etter er temaet «artistbranding», for dem som er interesserte i det som foregår behind the scenes i musikkbransjen, eller for dem som vil lære hvordan man promoterer seg selv eller andre artister. Tredje uken har vi fokus på hiphop, DJ’ing og musikkproduksjon, og så avslutter vi med LOUD bandleir for jenter, transungdommer og ikke-binære, sier Haley Shea.

LES OGSÅ: – Hvis vi ikke er en del av det norske samfunnet, hva er vi da en del av?

Alle kan delta

Shea utdyper at man ikke må ha massevis av erfaring for å bli med på leiren. Alt som trengs er glede for musikk.

– Man må ikke kunne spille noe instrument. Bare man er glad i å holde på med musikk eller drømmer om det er det nok, sier hun.

I tillegg til de ulike workshopene får de besøk av flere kjente artister. Blant disse er rapperne Izabel, Tore Pang og Kapteinen. Planen er at de skal holde kurs i blant annet rap og musikkproduksjon.

– Vi får også besøk av profesjonelle fotografer og folk som produserer musikkvideoer, sier Shea.

LES OGSÅ: Nordmann med hytte i Sverige tror flere vil trosse reiserådene

 God respons

Entusiasmen har vært stor blant dem som har meldt seg på leiren til nå.

– Ungdommen har behov for noe gøy å finne på i sommer etter den litt rare hverdagen med korona i vår, sier Shea.

Ida Collett Belle påpeker at dette kan være en gylden mulighet til å få start på musikkarrieren, dersom det er noe man ønsker.

LES OGSÅ: Strengere vindkraftpolitikk

Helt trygt

Belle er klar på at de følger smittevernsreglene fra Folkehelseinstituttet, men at de også har egne, strenge regler for dette.

– Det er strenge regler for hvem som bruker utstyr og instrumenter, vi dekker mikrofoner med plast og tørker av overflater. Deltakerne får også all mat servert, slik at dette også er kontrollert, sier hun til RA.

Mer fra Dagsavisen