Kultur

Ny artist til Utopia: – For en fest

Isah opptrer på Utopia i august.

I en pressemelding tirsdag formiddag offentliggjorde Utopia at Isah kommer «hjem» for å opptre på festivalen i august.

I pressemeldingen påpekes det at Isah raskt har blitt det nye store navnet på den urbane R & B -scenen.

Hans store nasjonale gjennombrudd kom da han sammen med Dutty Dior ga ut hitsingelen «HALLO» som per tid har over 31 millioner streams og som vant prisen for årets låt under P3 Gull i 2019.

Isah spilte på Utopia samme år.

– Jeg husker det enda. Isah hadde akkurat fått sitt store gjennombrudd og vi satset på ham her hos oss. Like før Isah skulle på scenen kom det en horde med tusenvis av mennesker løpende mot festivalområdet for å få med seg stjerneskuddet. Og det med god grunn – for en fest det ble, sier festivalsjef Espen Knoph.

Isah kommer til Utopia

– Vi gleder oss til å ta imot Isah igjen, understreker festivalsjefen.

– Hvorfor vil dere ha Isah tilbake til Utopia i år?

– For det første er han en av Norges mest populære artister akkurat nå, og han har gitt ut mye siden vi hadde han på Utopia sist, og han har vokst mye som artist. Vi ser på han som en Stavanger-artist, selv om han bor i Oslo, og nesten har blitt en østlending. Men vi ønsker at han skal komme hjem igjen til Stavanger, så dette er en måte å ønske han velkommen hjem. Også lager han et sinnssykt show, og han passer godt til publikumet vårt, sier Knoph til RA.

Flere lokale artister

Utopia vil foregå i Bjergstedparken 25.–26. august, og har i år 5-årsjubileum.

– Det skal toppes med artister som Karpe, Morten Abel med Stavanger Symfoniorkester, Anne-Marie (UK), Ballinciaga, Emma Steinbakken, Chris Holsten, Undergrunn, TØFL og rundt 20 artister til, lover Utopia i pressemeldingen.

Festivalsjef Knoph sier til RA at han er strålende fornøyd med årets lineup så langt.

– Det tror jeg folk også er, det viser hvert fall gjennom billettsalget, sier han.

Salget går over alle forventninger, ifølge festivalsjefen.

– Vi hadde aldri sett for oss at det kunne gå så bra. Etter vi slapp Karpe blåste salget naturligvis helt ekstremt opp. Ut ifra sånn vi ligger an nå, tror jeg vi blir utsolgt for alt i løpet av sommeren.

Knoph understreker at han er fornøyd med et variert program, og at de har mye regionalt og lokalt på scenen i år.

– Det er nesten en ny vri i år, som egentlig var litt ubevisst, men det skinner virkelig i Stavanger for tiden.

12 nyheter igjen

Festivalsjefen opplyser at det er rundt 12 artistslipp igjen, som blir offentliggjort i løpet av de enste ukene.

– Forventningene til årets festival er skyhøye. Jeg gleder meg veldig til to fullspekka dager med variert musikk, og mange tusen mennesker som trives. Det jeg alltid sier om Utopia er at jeg ser ikke så mye på konsertene, jeg ser mye mer på folk – det gir meg enorm glede å se at folk storkoser seg på en festival jeg er med og lager. Når det er sagt gleder jeg meg veldig til Karpe også, jeg har hørt mye om Karpe i Spektrum, og når de har vært på Europa-turné. I tillegg så gleder jeg meg så klart til Morten Abel som har med seg Stavanger Symfoniorkester, det blir en unik opplevelse i seg selv, sier Knoph.

---

Disse artistene er klare for Utopia 2023 (så langt):

 • Karpe
 • Ballinciaga
 • Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester
 • Anne-Marie
 • Chris Holsten
 • Emma Steinbakken
 • Stavangerkameratene
 • Undergrunn
 • Kapteinen
 • Mari Bella
 • Lille Pablo
 • Isah

---Mer fra Dagsavisen