Kultur

- Oppvokst på 90-tallet? Da er du nødt til å komme

Rudi Bjørknes Gundersen har premiere på sitt første one man-show, «Rudi & Di» på Humorhuset Stavangeren 3. mai.

Supermario, Game Boy, Turtles, Tamagotchi, Absolute music 15 og personsøkeren MiniLink er noe alle som er oppvokst på 90-tallet har et forhold til. Det har også Rudi Bjørknes Gundersen - født 1983 - og som vokste opp på Haugtussa i Stavanger. Lenge har han jobbet i kulissene på Stavangeren og i kulturlivet i byen. 3. mai står han selv på scenen med sitt eget show, «Rudi & Di».

– Dette har jeg hatt lyst til lenge, veldig lenge. Og jeg har hatt lyst til å gjøre det sammen med Anders Brunvær Hauge og Henrik Tangen. Endelig klaffet det for alle. Jeg brenner inne med veldig mye som må ut, forteller Rudi Bjørknes Gundersen til RA.

I tillegg til Tangen og Brunvær Hauge har Rudi fått med seg danser Lene Puntervold og Rolf Kloster på gitar.

90-talls barn

Rudi er ikke redd for å skryte av «di».

– Anders er en fantastisk multimusiker, Lene har danset overalt og er også trener på Olympiatoppen og Rolf Kloster er en enormt erfaren gitarist.

– Vi er alle 90-tallsbarn, sier Gundersen.

Og det er akkurat dem forestillingen er for.

– Er du født på 70- og 80-tallet og oppvokst på 90-tallet, så er du bare nødt til å komme. Det blir anekdoter fra den tiden. Historier fra oppveksten på Haugtussa. Hvordan det var å bo i Stavanger på den tiden – og nå, forteller Gundersen.

– Det er sikker mange som hadde barn på 90-tallet. Her er det mange som vil kjenne seg igjen, legger han til.

Rudi da og i dag

Regissør Henrik Tangen supplerer:

– Publikum får et innblikk i hva Rudi fylte livet sitt med da, og hvordan det gjenspeiler hans liv i dag – en middelaldrende mann, komiker som bor i Stavanger, sier Tangen.

– Når jeg ser på disse ikonene på plakaten, så forstår jeg jo at det er en god del ting som har skjedd siden min oppvekst, sier Gundersen.

Rudi lover uansett fest.

– Jeg gleder meg veldig til å ha mitt første show. Folk blir nok godt kjent med meg, uten at det er noe portrett. Vi skal ikke drukne i mimregryten. Humor er samtidskunst. Her og nå. Det blir en god blanding av alt, sier han.

Rudi & Di består av humor, dans, mye musikk og masse show.

– Vi kan by på fine harmonier. De synger flott sammen. Kanskje blir det litt 90-tallsmusikk også. Kanskje får vi til en analog 90-talls technosang, sier regissør Tangen.

Premieren er 3. mai. Det er også satt opp forestillinger 5. mai og 6. mai.

– Dersom dette er noe folk vil ha, så er vi klare til å sette opp enda flere forestillinger, sier Gundersen.

Rudi & Di har premiere på Stavangeren 3. mai.
Fra venstre: Anders Brunvær Hauge, Rudi Bjørknes Gundersen og Henrik Tangen. Forestillingen Rudi & Di har premiere på Humorhuset Stavangeren 3. mai.


Nyeste fra Dagsavisen.no: