Kultur

Ingrid Toogood til Helsinki

Ingrid Toodgood deltar på Nordic Painting i Finland.

– På utstillingen viser jeg tre nye verk som har fått tittelen «Hugs». Det er tre frittstående malerier som står oppreist ved hjelp av en støtte i speil. Jeg ønsket å lage malerier som man føler man kan gå inn i og som man kan få en imaginær klem av. Malerienes størrelse og det at de står fritt i gallerirommet er derfor viktige virkemidler jeg har brukt, sier Ingrid Toogood i en pressemelding.

Onsdag åpnet Nordic Painting på TM Galleria i den finske hovedstaden.

Nordic Painting er et treårig utstillingssamarbeid mellom Nordisk Kulturkontakt og Det Finske Malerforbundet, sammen med en tredjepart fra et annet nordisk land. I 2022 er det Norge og Landsforeningen Norske Malere (LNM) som fungerer som samarbeidspartnere.

Etter en åpen utlysning blant medlemmene i de norske og finske malerorganisasjonene, valgte en jury ut fire kunstnerne som deltakere: Ingrid Toogood (Norge) og Espen Brændsrød (Norge), samt Satu Rautiainen (Finland) og Meri Toivanen (Finland).

Maleriene Toogood viser fram er produsert i et travelt år, hvor hun blant annet har jobbet med store offentlige kunstprosjekter ved de to nye brannstasjonene i Stavanger, og ved nye Voldsløkka skole i Oslo.

Nordisk Kulturkontakt er en av kulturinstitusjonene til Nordisk Ministerråd og har som formål å initiere og støtte samnordiske kunst- og kulturprosjekter, samt bidra til økt kunnskap om nordisk samtidskunst og kultur både i Finland og i resten av Norden.

Ingrid Toogood er plukket ut til å stille ut malerier ved TM Galleria Helsinki.

Nyeste fra Dagsavisen.no: