Kultur

De første artistene til Maijazz 2023 er klar

Åpnings- og avslutningsartistene er klare.

I 2023 feirer Maijazz 35 år. I en pressemelding melder Maijazz at de har mange flotte artister på blokka og at de gleder seg til å presentere jubileumsprogrammet i tiden framover.

– Det er med stolthet vi kan presentere to toneangivende musikere fra hver sin side av kloden; amerikanske Brad Mehldau og «vår egen» Jan Garbarek.

Åpningskonsert med Brad Mehldau Trio

  • Tirsdag 9. mai, kl. 19.00, i Stavanger Konserthus, Kuppelhallen.

– Udiskutabelt en av de beste pianotrioene i verden. En nesten uanstendig god teknikk, originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon, gjør Brad Mehldau Trio til en opplevelse langt utover det vanlige. Det er en særdeles samstemt trio som åpner Maijazz 2023, skriver Maijazz i pressemeldingen.

Brad Mehldau er på piano, Larry Grenadier er på bass og Jeff Ballard er på trommer.


Avslutningskonsert med Jan Garbarek Group

  • Søndag 14. mai, kl. 18.00, i Stavanger Konserthus, Fartein Valen.

– Vi kan stolt ønske en av Europas aller største jazzartister velkommen tilbake til festivalen. Konserten med Garbarek blir avslutningskonsert i en uke der vi skal feire Maijazz med fantastiske konserter. Jan Garbarek har alltid vært viktig for Maijazz, men enda viktigere for norsk og europeisk musikk. Få musikere har preget sin kunstform som Garbarek. Hans tone er lett gjenkjennelig, skriver Maijazz i pressemeldingen.

Jan Garbarek er på saksofon, Trilok Gurtu er på trommer og perkusjon, Rainer Brüninghaus er på piano, og Yuri Daniel er på bass.

Nyeste fra Dagsavisen.no: