Kultur

Utvider Musikkfest: – Kan bli tidenes folkefest

Den nye festivalsjefen satser på et nytt konsept som han håper blir en tradisjon.

Lørdag 28. mai sparkes Musikkfest i gang i Stavanger sentrum. Forrige uke tok RA en prat med den nybakte festivalsjefen Tore «Pang» Arholm Tobiassen om årets festival. Da kunne han fortelle at det kommer en splitter ny scene utenfor Checkpoint Charlie i år – Lyse-scenen – som blir en scene for å vise fram unge artister og de litt «yngre» sjangrene i Stavanger, som hiphop, RnB og EDM.

I tillegg til en ny scene introduserer også festivalsjefen nå et helt nytt konsept; Musikkfest kickoff kvelden før kvelden.

– Utrolig mange band har meldt seg på, og vi har blitt nødt til å si nei til 30–40 stykker. Jeg har prøvd å tenke på hvordan vi kan gjøre det best mulig for flest mulig og samtidig få med oss så mange som mulig. Derfor lager vi en kickoff på Checkpoint kvelden før hvor vi får vist fram forskjellige band som ikke fikk plass på lørdagen, sier Arholm Tobiassen til RA.

Han håper dette kan bli en ny, og mobil, tradisjon i forbindelse med Musikkfest.

– I år blir kick-offen i Stavanger, men jeg har en idé om å flytte det fra år til år, så vi kan ha kickoff i ulike deler av fylket hvert år. Bandene kommer jo fra overalt, og dette skal være en festival for hele regionen, ikke bare for Stavanger, sier han.

– Jeg har veldig lyst å ha kickoff på steder hvor ting som dette kanskje ikke skjer til vanlig. For eksempel på Finnøy eller en eller annen plass på Jæren. Jeg tror alle kommunene i nærheten er representert under Musikkfest i år, enten det er med en artist eller en i bandet. Og det skal vi ta på alvor. For selv om Musikkfest skjer i Stavanger sentrum er det en verdi i å inkludere de omkringliggende småstedene og kommunene, sier Arholm Tobiassen til RA.

Blanda drops

Både under fredagens kickoff og lørdagens Musikkfest er alle konsertene gratis, og i tiden framover kommer artister og tidspunkter for lørdagen til å slippes fortløpende på Musikkfests Facebook og Instagram, forklarer festivalsjefen. Forrige uke sa han til RA at han ønsker å slippe programmet litt og litt slik at alle bandene får en mulighet til å skinne.

– Er denne kick-offen noe du har tenkt på lenge eller var det en idé du plutselig fikk?

– Jeg har tenkt på det siden jeg begynte å jobbe med Musikkfest for to måneder siden. Jeg tenkte i utgangspunktet at det var noe vi kunne begynne med neste år, men så var det så mange påmeldte at jeg ville sjekke om vi kunne få det til i år. Jeg snakket med Martin (Langli) på Checkpoint, og da han sa «kjør på» var det en enkel ting å sette sammen. Så nå blir plutselig Musikkfest en festival over to dager, sier Arholm Tobiassen og ler.

– Jeg føler det er veldig mye positivitet rundt Musikkfest, og jeg tror folk er glade for at det skjer noe. Dette kan bli tidenes folkefest, legger han til.

De fire bandene som spiller på Checkpoint fredag kveld er Eduardo Scaramuzza, Kaizo Kids, WAYS og NID, hvor første går på scenen klokken 21.00 og siste klokken 22.30. Ifølge festivalsjefen er tanken bak kick-offen å vise fram enda flere lokale band og artister.

– Fredag blir det skikkelig blanda drops, med alt fra chille vibes til blodmetall, slik at vi får presentert bredden i de forskjellige uttrykkene. Og det er litt det jeg synes er selve poenget med Musikkfest, at en får utfordret seg selv og egen musikksmak. Samtidig får man kjenne på samholdet, for vi driver jo med det samme selv om sjangrene er ulike. Så jeg håper det kommer folk i både trange jeans, med langt mørkt hår, med tatoveringer og uten tatoveringer og at vi kan samles på tvers av alder, sjanger og klesstil, sier festivalsjefen.

– Så; møt opp og nyt noe nydelig musikk. Du kommer helt sikkert til å høre noe du ikke har hørt før, legger han til.

Mer fra Dagsavisen