Kultur

Spider-Man ga pandemi-rekord: - Helt fantastisk

Etter gjentatte utsettelser ble det endelig premiere på den nye Spider-Man filmen i helgen. Kinodirektør i Odeon Stavanger og Sandnes forteller om fantastiske tall og pandemi-rekord.

Med tanke på at den forrige Spider-Man filmen hadde 14.000 besøkende over tre måneder, er dette helt fantastisk. Vi kommer til å overgå det allerede til helgen, sier Håvard Erga, kinodirektør i Oden Stavanger-Sandnes, til RA.

Endelig var det premiere på «Spider-Man: No Way Home» og det var tydelig at folk hadde gledet seg. 10.800 så filmen i løpet av helgen, og på lørdag og søndag var det helt utsolgt hos Odeon kino i Stavanger og Sandnes. Under pandemien er det kun premiere-helgen på James Bond-filmen «No Time To Die» som kan måle seg med dette.

– I oktober var det ingen restriksjoner, og da kom James Bond ut. Den var også veldig populær. Men i Norge generelt, og jeg tror også det var sånn her i Stavanger og Sandnes, har Spider-Mans åpningshelg vært mer besøkt enn det James Bonds åpningshelg var.

Fortsatt strenge restriksjoner

Tallene blir enda mer imponerende tatt i betraktning at kinoene fortsatt er nødt til å følge strenge restriksjoner. Det er maks 200 som slipper inn og avstanden mellom kohortene må være minst to meter.

– Er det en og en person alene, kan vi kun fylle opp 50 prosent, men hvis det er familier eller par som kommer sammen i en kohort, kan de sitte tett. Det gjør at vi kan øke den prosenten litt. Men salen har aldri flere enn 200 personer.

Det har ført til veldig få personer til stede på noen av visningene gjennom helgen.

I de minste salene har vi hatt visninger med kun 20 personer til stede.

– Folk er klare for kino

«Spider-Man: No Way Home» har hatt stor suksess over hele verden og har blitt godt mottatt både av seerne og kritikerne. Erga tror folk er sultefôret etter å finne på ting.

– Nå har folk gått lenge og ventet på å dra på kino igjen, og det merkes, for nå er folk klar for kino.

Odeon smir mens jernet er varmt, og setter opp mange visninger til uken. Det er det nemlig behov for.

– Forhåndssalget viser at også normalt dårlige dager som mandag, tirsdag og onsdag blir gode dager salgsmessig denne uken.