Kultur

Mari Bølla (17) har troen på seg selv – også i Melodi Grand Prix

– Jeg har en familie som har troen på seg selv og faren min har gitt det til videre til meg, sier Mari Bølla. Tidenes yngste «Idol»-vinner fra 2020 stiller nå i Melodi Grand Prix.

Mari Bølla var tidenes yngste «Idol»-vinner som 15-åring, og nå som 17-åring stiller hun i Melodi Grand Prix. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Og 17-åringen fra Bryne er årets yngste MGP-deltager også, der hun synger låten «Your Loss» og med den største selvfølgelighet uttalte på NRKs direktesending:

– Jeg har så lyst til å vise både Norge og resten av Europa – og verden – hva jeg har å gi.

Smilende forteller hun NTB om troen på seg selv, iført hvite fjær og en hvit plastikkbukse hun har designet sammen med TSH-moteskaper Tina Steffenakk Hermansen.

– Dette er min første pressekonferanse noen sinne, så jeg må gjøre et lite statement! ler hun så fjærene flagrer.

– Jeg vant «Idol» og det var et eventyr i seg selv, sier hun om deltagelsen i 2020, som fulgte tredjeplassen i «Idol junior» da hun var 10 år gammel.

– Men šå være med i Melodi Grand Prix er en stor ære, Jeg har sett på det siden jeg var liten. Alle de store har stått på den scenen, og det har jeg drømt om – ja, helt siden jeg var tre år har jeg visst at jeg skulle stå der en dag, forteller hun:

– Jeg elsker å skrive musikk – og jeg elsker å stå på scenen og gi publikum noe bare jeg kan gi dem. Et budskap som er viktig og personlig, og som de kan kjenne seg igjen i.

Og hvordan forbereder Mari Bølla seg til å entre Melodi Grand Prix-sirkuset i tredje delfinale lørdag 29. januar?

– Jeg jobber mye med å få dansemovesene og vokalen på plass. Jeg får tips fra tidligere deltagere, blant andre Andreas, sier hun og sikter til fjorårsvinner Andreas «Tix» Haukeland.