Kultur

I år arrangerer de julekonsert for tiende gang

Kirkens Bymisjon får hjelp av mange gode krefter for å realisere årets julekonsert.

Hver førjul arrangerer Kirkens Bymisjon konserten «Me jule deg opp», hvor alle billettinntektene går tilbake til bymisjonen og deres fellesskapsarbeid. Med seg på laget har de en rekke frivillige fra bymisjonens nettverk som hjelper til med alt fra matlaging og matservering til opprydning. I tillegg stiller Rogaland Teater opp med skuespillere, ansatte, musikere og artister på dugnad som bidrar med kveldens underholdning.

Søndag arrangeres den tradisjonsrike julekonserten for tiende gang. Gateprest Rado Rabenorolahy sier til RA at «Me jule deg opp» har blitt en viktig tradisjon, og at pengene som kommer inn går direkte til å drifte bymisjonens ukentlige fellesskap – Mandagsfrokost og Torsdagsmiddag.

– Julekonserten har blitt en veldig viktig tradisjon både for gjestene våre og de frivillige. Mange av gjestene har kanskje ikke noe annet fellesskap enn dette, og det hadde vært vanskelig å holde det gående uten midlene fra konserten, sier Rabenorolahy til RA.

Senke skuldrene

Nytt av året er at julekonserten holdes i St. Johannes, ikke St. Petri hvor den vanligvis er. «Me jule deg opp» starter søndag klokken 19.30, og i forkant av konserten er bymisjonens ukentlige gjester og over 40 frivillige invitert på suppemiddag i St. Johannes.

– Vi ønsker å vise at vi setter pris på dem. Vi vil at de skal senke skuldrene og oppleve fellesskapet med god mat og en fin konsert i kirkerommet, sier Rabenorolahy.

– Denne konserten handler ikke bare om å skaffe inntekter, men også å invitere gjestene og de frivillige til en god førjulstid. Vi ønsker også å vise dem at denne konserten arrangeres for at vi skal kunne holde fellesskapene våre åpne, og at de som står på scenen gjør det for vår skyld. Julen er en vanskelig tid for mange, og på denne måten får vi vist gjestene våre at de betyr noe i julen, legger han til.

Meningsfullt å bidra

I alle de ti årene «Me jule deg opp» har eksistert, har skuespillere og ansatte ved Rogaland Teater stilt opp på dugnad for bymisjonens julekonsert. Helga Guren er skuespiller ved Rogaland Teater, og har ansvaret for å lede og koordinere de frivillige fra teateret sammen med Ragnhild Tysse.

– Vi synes det er veldig meningsfullt å bidra til fellesskapet på denne måten. Vi vet at det vi gjør går til et godt formål og til mennesker som trenger det, og i tillegg er det en fin måte å gi julestemning til byen på. Det pleier alltid å være en veldig fin opplevelse å være med på, sier Guren til RA.

De siste sju årene har Anders Brunvær Hauge vært kapellmester og arrangert musikken til konserten. Guren forklarer at julekonsertene er ulike fra år til år, og at det er opp til den enkelte hva de ønsker å bidra med. Hun forteller at det ikke bare er kunstnerisk avdeling som bidrar, men at frivillige fra alle teaterets avdelinger er med på dugnaden.

– Hver høst sender vi ut en mail og informerer om julekonserten, og så kan de som vil melde seg på. Noen år er det mange julesanger, mens andre år er det færre. I år har vi blant annet med oss et teaterkor som er satt sammen av folk fra alle avdelingene på huset. Det er lenge siden sist vi har opptrådt med koret, så det synes jeg er veldig stas og veldig koselig at vi har fått til, sier Guren.

– Det viktigste for oss er at folk gjør noe de ønsker å formidle, enten det er gjennom musikk, sang eller tekstlesing. Så prøver vi å sette det sammen etter beste evne slik at publikum får en minneverdig opplevelse, legger hun til.

Mer fra Dagsavisen