Kultur

Christian «Mrchristian83» Ottesen med suksess: Setter opp nye forestillinger av «Blod, svette og mor mi»

Christian Ottesen hyller moren sin i forestillingen «Blod, svette og mor mi». Etter seks utsolgte forestillinger er «Mrchristian83» klar med nye forestillinger i desember og januar, og via strømming førstkommende helg.

Det som i utgangspunktet skulle bli et prosjekt Christian Ottesen og moren Gro kunne ha sammen, har blitt til et enmannsshow med mye alvor, humor og videosnutter av Gro. Hun gikk bort før de rakk å stå på scenen sammen. I september sto Christian på scenen for første gang, og hyllet Gro med forestillingen «Blod, svette og mor mi». Siden da har han holdt seks forestillinger, sju med generalprøven, og alle har vært utsolgt.

– Jeg er veldig glad for det. Så lenge jeg får gjøre en forestilling er mor med på scenen, sier Christian til RA.

– Selv om jeg blir litt nervøs mener jeg det er et privilegium å fortsatt kunne snakke om mor og holde henne levende på scenen. Det er jeg utrolig takknemlig for, legger han til.

Med så stor suksess prøver «Mrchristian83» lykken igjen. Denne gangen blir det to forestillinger i Energy Hall på Clarion Hotel Energy i Stavanger 17. og 18. desember, og én på Festiviteten i Haugesund 29. januar. Men, først blir forestillingen strømmet førstkommende fredag og lørdag – med uendelige billetter.

– Hun elsket oppmerksomhet

Med 75.000 følgere på Facebook, 50.000 følgere på Instagram, 62.000 følgere på Snapchat og flere TV-opptredener er Christian et kjent fjes for mange – også utenfor kommunegrensen.

– Folk ser på meg som ekstrovert, men samtidig er jeg introvert, sier han.

Han mener at å snakke til tusenvis av mennesker gjennom sosiale medier er noe helt annet enn å stå på en scene.

– Sosiale medier kan jeg gjøre for meg selv og alene. Med 400 personer foran scenen kan man ikke gjøre noe om, og det er helt klart en annen opplevelse, sier Christian.

Som salgsleder i Lyse har han ved flere anledninger unngått presentasjoner foran store folkemengder. Han hadde troen på at han skulle klare å gjennomføre forestillingen, men historien er jo at han skulle gjøre det sammen med moren sin. Ifølge Christian var det hun som var den største drivkraften bak den tenkte forestillingen.

– Hun elsket oppmerksomhet – jo mer, desto bedre, sier han om moren.

– Hun mente jeg kunne se på det som en utfordring, legger han til.

En utfordring ble det, og Stavanger-mannen mener selv at forestillingene har hatt en terapeutisk effekt på ham.

– Sorgen og savnet kom brått på, og jeg fikk jobbet gjennom mange gode minner, så det var veldig bra. I ettertid ser jeg at for hver gang jeg står på scenen, så er mor med. Jeg viser en del filmer og snakker om henne, så jeg får holdt hun i live gjennom showet – det betyr ganske mye, sier Christian.

Bruker humor som medisin

«Blod, svette og mor mi» handler om Christian og moren, bak fasaden, og hvordan sosiale medier-eventyret startet for dem. Sammen publiserte de videoer med spøkefullt innhold som blant annet chilispising og utfordringer.

– Elementet humor som medisin går gjennom hele forestillingen. Den handler litt om at mor hadde sterke depresjoner, var tidligere alkoholiker, at det eneste lyspunktet hun hadde i hverdagen var disse filmene, og hvilken effekt det hadde når følgerne ga henne tilbakemeldinger, sier «Mrchristian83».

Forestillingen er preget av mye alvor og humor, og Christian opplever at publikum synes det er en god balanse mellom disse.

– Jeg får tilbakemeldinger om at det er herlig med åpenhet, og det er fint å se at folk ler, men samtidig tar til tårene, sier han og legger til at det har vært viktig for han å kunne tulle med viktige temaer.

– Det er kanskje en måte å komme seg gjennom visse ting på også?

– Ja, jeg tror det, og for min del har det vært det, sier Christian før han fortsetter:

– Jeg vil hedre mor med denne forestillingen, og jeg vil ikke at noen skal sitte igjen og tenke at jeg går over streken, eller skaper en usikkerhet om det er greit det jeg gjør.

Det er det siste han ønsker. Stavanger-mannen mener forestillingen er helt i tråd med det moren selv ville sagt, og han får tilbakemeldinger fra publikum om at han gjør det på en respektfull og fin måte.

– Jeg er veldig stolt av forestillingen slik den er nå, sier Christian Ottesen til RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: