Kultur

Gå for en Anders fra Schnaitmann

TORES VIN: Rainer Schnaitmann lager herlig tysk vin som er ganske annerledes enn det som vanligvis kommer fra de traktene.

Rainer Schnaitmann er den 19. generasjonen av Schnaitmann-familien som dyrker vindruer. Schnaitmann holder til i Baden-Württemberg, en vinregion som ligger sentralt i Tyskland, rett øst for Baden. Bare ti av 2000 tyske viner på polet kommer fra denne regionen. Tre av vinene til Schnaitmann er å få på polets bestillingsutvalget, en sauvignon blanc, en lemberger (blaufränkisch) og en vin som har fått navnet Anders NatCool laget av druen trollinger. Og det er sistnevnte som imponerer mest. En herlig rød rufsevin, tappet på en enliters ølflaske, og som er en herlig og naturlig sensommervin som er aller best servert godt avkjølt. Her snakker vi om skyhøy hipsterfaktor. Når det gjelder sauvignon blanc-vinen er denne mineralsk som bare det og har meget bra syre, mens lembergeren har bra konsentrasjon og syrlig og god frukt.

Nevnes må også en god malbec-vin fra Argentina. Vinen som har fått navnet Pasarisa trygler om å bli servert med en saftig, grillet entrecôte.

13045601 Schnaitmann Anders Nat’Cool 2019 Baden-Württemberg, Tyskland) kr 239,90 for én liter (BU) (87 poeng og terning seks)

Har lys rød forsiktig uklar farge og lukter av markjordbær, krekling og lyse blomster. Har middels fylde og saftig smak av røde og syrlige bær sammen med urter. Avslutter med lite og ingenting tanniner, men har herlig syre.

13043201 Schnaitmann Simonroth Lemberger 2018 (Baden-Württemberg, Tyskland) kr 325 (BU) (89 poeng og terning seks)

Nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av syrlige bær sammen med urter, pepper og lyse blomster. Har bra fylde og smaker av syrlig bærfrukt sammen med urter og mineraler. Har noe tannin og herlig syre i avslutningen.

13043301 Schnaitmann Iflinger Sauvignon Blanc 2019 Baden-Württemberg, Tyskland) kr 325 (BU) (89 poeng og terning seks)

Middels kraftig gulfarge og lukter av sitrus, stikkelsbær, gule frukter og mineraler. Har fin fylde og smaker av sitrus, stikkelsbær og urter sammen med en god dose mineraler før den avslutter syrlig og godt.

12539601 Pasarisa Malbec 2019 (Catena Zapata, Argentina) kr 204,20 (BA) (87 poeng og terning seks)

Kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke og syrligsøt bjørnebærfrukt sammen med urter og krydder. Har god fylde og smaker av mørke bær sammen med urter og krydder før den avslutter med noe tannin og meget bra syre.

Ukens anbefaling:

4651801 Villa Maria Private Bin Riesling 2020 (Marlborough, New Zealand) kr 156,90 (BA) (85 poeng og terning seks)

Villa Maria byr på en meget god rieslingvin fra New Zealand. Har nokså lys gulfarge og lukter av eple sammen med sitrus med forsiktig petroleumspreg. Middels fylde og smaker av sitrus og eple sammen med urter. Avslutter med antydning til rest-sødme og meget bra syre. Er å få på de aller fleste polutsalg og er en super vin til sushi og spicy asiatisk mat.

Mer fra Dagsavisen