Kultur

Kjell Øverland (21) oppfylte artistdrømmen på gutterommet

NAVN I NYHETENE: 21-åringen Kjell Øverland er artisten bak navnet Kapteinen. På valentinsdagen slapp han ny musikk.

HVEM: Kjell Øverland (21)

HVA: Fremadstormende popartist fra Stavanger. Slapp ny låt på valentinsdagen med tittelen «Danse du fortsatt». Signert av Nora Collective, i fellesskap med artister som Arif og Unge Ferrari.

– Ute med ny singel, gratulerer! Hvordan føles det?
– Føles godt. Alltid godt å slippe musikk. Da får jeg vist folk hva jeg holder på med.

– Hva handler låten om?
– Den handler bare om noen du er glad i som du kanskje ikke treffer så ofte. At du fortsatt danser for dem, og bryr deg. Det er en metafor for noen du kanskje tenker på eller føler noe for. Selv danser jeg veldig mye, så for meg er den metaforen veldig naturlig.

LES OGSÅ: – Metropolis hører hjemme på Nytorget

– Kommer det album?
– Ikke album nå i år. Kommer en EP i løpet av året. Jeg slapp en del musikk i fjor. I år vil jeg satse på kvalitet framfor masse. Da får folk de beste låtene.

– Hvordan lykkes man med musikk i Stavanger?
– For meg så hadde det ikke noe å si hvor jeg satt og laget musikk. Jeg begynte på gutterommet i Stavanger. Så flyttet jeg til Oslo for å treffe på flere likesinnede. Mye av bransjen er her, så det ble naturlig. Det er nok av flinke musikere i Stavanger, men jeg føler byen trenger flere management og de gode ildsjelene til bransjen. Vi burde få gjort Stavanger til en by der det skjer mye mer. Markedet er der, men folk må være villige til å gjøre jobben bak musikken.

LES OGSÅ: Rødt-Mimir deler seng med Per Sandberg på Farmen Kjendis

– Hvordan har veien vært dit du er nå?
– Det har gått veldig fort. Jeg har merket at veien til toppen ikke er så lang som du egentlig forestiller deg. Du treffer folk tilfeldig og så skjer det ting. Det er nesten som en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg har fått se hvordan for eksempel Arif og Unge Ferrari jobber, og de har blitt en stor inspirasjon for meg. Jeg har jobbet mye, og det har gitt avkastning.

– Hvorfor Kapteinen?
– Startet på videregående som en gimmick. På videregående spilte jeg i band, og der tok jeg mye ansvar og da ble jeg på en måte kapteinen der. Det klinger og folk blir nysgjerrige.

– Hva er din største drøm med musikken?
– Kunne gjøre dette, og leve av det. Noen trives i klesbutikk, eller i oljeindustrien mens jeg trives aller best på rommet når jeg skriver musikk.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg kommer fra en familie der min mor har prøvd å pushe på meg bøker. Jeg likte heller tegneserier. Donald Duck er en jeg kjenner meg igjen i. Han er en vanlig fyr som opplever spesielle ting.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som solgte flest retter og hvem som ble Folkets favoritt under 100-ugå

– Hva gjør deg lykkelig?
– At jeg får lov til å gjøre det jeg gjør. At jeg ikke har så mange bekymringer. Jeg bor i et land hvor jeg faktisk kan gjøre det jeg vil. Tenke positivt og ta utfordringer som en lærdom. Jeg tar veldig lett på livet.

– Hvem var din barndomshelt?
– Jeg må si mamma eller pappa. De har vært sterke begge to, og alltid vært veldig støttende. Enten det har vært sport eller musikk så har de alltid fått oss til å stå på. Jeg og broren min er veldig selvstendige på grunn av dem. De er mine superhelter.

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– Jeg kan være litt perfeksjonist og selvdestruktiv. Jeg er veldig kritisk til meg selv. Det er gjerne en av de tingen jeg kunne bli bedre på – skryte av meg selv.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da sitter jeg på dataen og spiller dataspill. Der kan det gå mange timer. Jeg syns det er veldig gøy. Onlinespill som «League of Legends» og «World of Warcraft» med venner. Jeg får kanskje litt dårlig samvittighet hvis jeg bruker for mange timer på det. Da burde jeg kanskje heller fokusert på skolen og musikkvitenskap, eller gjort noe annet produktivt.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– For ganske mye. Generell urettferdighet kanskje. Jeg vil at alle skal bli behandlet likt. Jeg er jo veldig heldig selv, og da kan jeg stå opp for dem som trenger det.

LES OGSÅ: Chattet om overgrep av barn

– Er det noe du angrer på?
– Jeg burde nok angret på mer. Jeg angrer heller på sjanser jeg har latt gå fra meg. Kanskje snakket mer med de pene jentene som går forbi meg. Jeg er ganske sjenert egentlig.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Lillebroren min Olav. Vi kunne hatt det veldig gøy. Vi er så like, og hadde ikke stresset så mye over det. Vi kunne vært stille og ventet, eller funnet på noe. Det hadde ikke gjort noe om det tok lang tid heller.

Mer fra Dagsavisen