Kultur

Sjekk hvem som er klar for Utopia

En av Norges – og verdens – største stjerner er klare for Utopia-scenen i Bjergsted.

Alan Walker. Foto: Pressefoto

Alan Walker blir Utopias hovedattraksjon neste år.

– Alan Walker er en av verdens største stjerner, uansett sjanger. Han har en evne til å skape fengende musikk som treffer en bred målgruppe og har en rekke superhits med streamingtall få andre artister kan måle seg med. Jeg er sikker på at Alan Walker kommer til å levere et av tidenes Utopia-show, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen i en pressemelding mandag.

15 milliarder streams

Artisten, DJ-en og produsenten Alan Walker, som kommer fra Fana i Bergen, har mer enn 15 milliarder streams verden over, og godt over 40 millioner følgere på sosiale medier.

I 2015 ble «Faded» sluppet og spredte seg fort. Siden den gang har den mottatt multi-platinum verden over og har fått milliarder av streams. Etter dette har hits blitt levert på rekke og rad, med blant annet «Alone», «All Falls Down», «Sing Me To Sleep», «The Spectre» og «Darkside».

Walker har samarbeidet med eller remikset noen av verdens største stjerner, hvor av alt fra Sia, Bruno Mars, Avicii, Coldplay, Miley Cirus, Kygo, Charli XCX, Noah Cyrus osv.

En av verdens mest ettertraktede 

I dag er Alan Walker en av verdens mest ettertraktede artister, og er hele tiden oppe blant de 100 mest populære artistene i verden på Spotify og ligger stadig og lukter på toppen av Dj Mag Top 100.

Han har hatt over 500 headline- og festivalshows inkludert Coachella, Tomorrowland, Ultra Music og Lollapalooza osv.

Akkurat nå er han på sin egen headline-turné hvor han fyller gigantiske arenaer verden over. 
 
– Alan Walker har klart å samle en fanbase fra hele verden som følger han hvor enn han drar. Et eget «community» hvor alle skal føle seg velkommen, uansett hvem du er. Dette passer perfekt inn i Utopia-visjonen hvor vi ofte prøver å fronte at folk skal få komme uansett hvem du er, hvor du kommer fra, hva du tror på og hva du liker, sier Svendsen.

For fjerde gang 

Utopia arrangeres for fjerde gang i Stavanger 28.-29. august 2020.

Tidligere har Utopia presentert artister som David Guetta, Zara Larsson, Kygo, Karpe, Sigrid, Sebastian Ingrosso, Sondre Justad, Steve Angello, Matoma, Isah, Highasakite, Lemaitre for å nevne noen.

Billetter til neste års festival slippes i morgen, tirsdag 12. november klokken 09.00.