Kultur

Hanket inn publikumspris

«Kampen om fjordane» vant pris på dokumentarfilmfestival.

Publikum stemte fram «Kampen om fjordane» som sin favoritt da Eurodok 2016 ble avsluttet på søndag.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Den europeiske dokumentarfilmfestivalen Eurodok ble avsluttet søndag 13. mars, etter fem festivaldager på Cinemateket i Oslo. 23 dokumentarer sto på programmet.

Publikum stemte fram «Kampen om fjordane» til sin favoritt under årets festival. Vigdis Nielsens dokumentar handler om Synnøve Kvamme (22) som er villig til å gå i fengsel for å redde fjellene og naturen. Hun vil ikke ha «monstermaster» gjennom det vakre fjordlandskapet i Hardanger. Både regissør Nielsen og produsent Geir Netland har tidligere hatt Stavanger som base.

Den franske dokumentarfilmen «Human» fikk juryens hovedpris, og «The Swedish Theory of Love» mottok hederlig omtale fra juryen.

Elleve filmer har deltatt i det europeiske konkurranseprogrammet. Årets jury har bestått av Benjamin Ree, journalist og dokumentarfilmskaper, Cecilie Bjørnaraa, filmskaper og produsent, og Sharam Alghasi, mediesosiolog fra Universitetet i Oslo og førsteamanuensis ved Høgskolen Kristiania.

Vinnerne av Eurodok-prisen og Publikumsprisen mottok et originalt kunstverk av den norske filmskaperen, musikeren og multitalentet Kim Hiorthøy.

Mer fra Dagsavisen