Christian Dahl-Andersen (36) har bare opplevd små skadeproblemer i sin Oilers-karriere. Når han først har støtt på problemer, tar det ofte litt tid å komme tilbake igjen i etterkant. Foto: Erik Sergio Auklend.

– Kroppen kjennes veldig rusten

Oilers-legenden Christian Dahl-Andersen (36) er den første som kommer inn i garderoben etter trening. Kroppen er langt fra der den skal være, etter flere uker med skadeavbrekk.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Å få i gang en ishockeykropp er ikke gjort i en skøytevending.

Oilers-spillerne er på isen daglig, der det jobbes med å holde laget på den norske hockeytronen. Da må maskineriet til hver enkelt spiller fungere optimalt.

Christian Dahl-Andersen vet dette. Oilers beste poengplukker gjennom tidene (450 mål og assists) vet at det å spille for klubben forplikter.

Da han fikk et kutt i armen mot tsjekkiske Plzen i Oilers' CHL-kamp 20. august, merket han likevel ikke at noe var galt.

LES OGSÅ: CDA hasteinnlagt på sykehus

– Det gikk etter hvert betennelse i såret, og det har ikke grodd skikkelig. Forrige søndag var armen plutselig dobbelt så stor som den pleier. Da måtte jeg på sykehuset for å få antibiotika rett i blodet. Jeg lå der to netter, sa Dahl-Andersen til Aftenbladet da skaden var et faktum.

Tung vei tilbake

Skaden oppsto for over seks uker siden. I tiden som har gått har ikke kroppen til CDA respondert godt på å bli satt tilbake fysisk.

– Det er en utfordring å komme opp i intensitet igjen. Foreløpig er jeg veldig rusten, sier han.

– Det tekniske og finmotoriske må sitte, og det tar en del tid å jobbe dette tilbake etter en skade. Selv om jeg har fått trent en del fysisk i det siste, var det en periode jeg ikke fikk trent noe som helst. Jeg merker at kroppen blir mer sliten enn normalt etter harde økter, fordi den ikke har fått bryne seg ordentlig på lenge, sier Dahl-Andersen til RA.

Mens kroppen til CDA langsomt nærmer seg gammel form igjen, er lagkameratene på topp – både fysisk og på tabellen.

– Laget har satt seg mens jeg har vært borte. Gutta har levert fra første stund. Derfor kommer jeg inn i en litt annen rolle enn før jeg ble skadd. Jeg kan ikke forvente at alt skal stemme, og at jeg skal kunne gå ut og dominere en hockeykamp med én gang. Det er vanskelig å sette store krav til prestasjonene, sier Dahl-Andersen.

– Viktig mann

– Christian er en viktig mann for oss.

Slik karakteriserer Oilers-trener Pål Gulbrandsen veteranforwarden. Håpet til treneren er at CDA skal være tilbake i gammelt slag snarest mulig.

– Christian er en rutinert fyr som vet hva han må gjøre og hva han må jobbe med. Han har vært med lenge, og er flink til å trene og ta vare på seg selv. Så lenge han fortsetter med det, glir han rett inn i laget igjen for fullt snart. Så mye som seks-syv uker borte er lenge, men jeg stresser ikke. Christian kommer, sier Gulbrandsen.

– Vi matcher ham forsiktig nå i starten, og så dirigerer han resten selv. Vi trenger en pigg og humørfylt CDA i garderoben, også, sier Gulbrandsen.

Uklart når toppformen er tilbake

På spørsmål om hvor lenge han tror skaden vil prege den generelle formen hans, svarer forwarden slik:

– De to gangene jeg har hatt skader tidligere, med samme tidsperspektiv, har det også tatt tid å komme tilbake for fullt. Pål kan ikke coache meg i form, det må jeg gjøre selv, og samtidig ta tiden til hjelp. På den måten er jeg klar til å ta muligheten når jeg får den. Fokuset mitt er å jobbe hardt i trening og kamp, så kommer det seg etter hvert, sier Dahl-Andersen.

Lørdag kommer Lørenskog, som før sesongen var tippet å henge med i toppen av GET-ligaen, til DNB Arena.

Der Oilers har tatt åtte av ni mulige seire, har ikke Lørenskog innfridd i særlig grad. Tolv poeng skiller lagene som møtes i helgen.

– I mitt hode er det en toppkamp lørdag. Det er et bra Lørenskog-lag. Ser man på rosteren deres er den veldig bra. De spiller fartsfylt hockey, de liker å presse motstanderen og er tøffe å spille mot. De har ikke fått så mange poeng som man skulle trodd at de ville ta, men de har hatt mye marginer mot seg, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Oilers første tap for året

En sliten Dahl-Andersen håper rekken hans skal vinne kampen i kampen, og har det som eneste fokus. Ting skal gjøres enklest mulig for å få grafen til å peke riktig vei, som han selv uttrykker det.

– Jeg er ikke bekymret, for sesongen er lang. Det er bare å jobbe på, og hanskes med situasjonen slik den er, sier CDA.