Kristoffer Haugen (høyre) er i fare for karantene. Han har to gule kort, mens Samuel Adegbenro (venstre) har ett. Haugen er svært kritisk til kortene han har fått og måten norske dommere håndhever reglene på. Han får støtte av trener Ian Burchnall. FOTO: ROY STORVIK

Kritiske til dommernes lave list

Etter seks runder har Viking tre mann som er ett gult kort unna karantene. Ian Burchnall og Kristoffer Haugen er kritiske og mener norske dommere legger listen altfor lavt så lenge karantene kommer etter tre gule.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kristoffer Haugen, Karol Mets og Julian Ryerson har alle havnet i dommerens lille svarte bok to ganger. Kristoffer Haugen erkjenner at han har en potensiell karantene i bakhodet.

– Jeg tenker litt på å unngå karantene. Det handler om å prøve å unngå de unødvendige gule kortene. Jeg vil ikke gi dommeren muligheten til å straffe meg, sier Haugen til RA.

LES OGSÅ: «Nå har Viking rykket tilbake til start»

Billige kort

Han mener egentlig at det er tull at han står i fare for utestengelse allerede nå.

– De to gule kortene jeg har fått er meget billige slik jeg ser det. Det er vanskelig å unngå kort og karantener med måten reglene tolkes på i Norge, sier venstrebacken – og fortsetter:

– Jeg passer meg, men om jeg må ta ut en motstander for lagets beste, så gjør jeg selvsagt det.

Trener Ian Burchnall erkjenner at situasjonen er et problem for et klubb med en så liten stall som Viking.

– Dette er en bekymring. Hvis vi er uheldige, mister vi alle tre samtidig, sier Burchnall, som har gitt spillerne beskjed om å trø varsomt.

– Dumme gule kort aksepterer vi ikke, men kort for tøft spill er OK.

LES OGSÅ: Henningsen lar skjegget gro til Viking er ute av NM

Kritisk

Treneren er helt enig med venstreback Kristoffer Haugen i at det er for enkelt å få gule kort i norsk fotball slik listen nå er.

– Det er altfor lett å pådra seg kort. Det Samuel Adegbenro fikk mot Brann var blant annet ikke til å tro.

Burchnall savner en litt høyere list blant dommerne.

– Med karantene på tre kamper, og ikke på fem som i England, bør dommerne faktisk ha dette i bakhodet når de deler ut gule kort.

Treneren mener at listen norske dommere nå har lagt seg på faktisk vil gi norske klubber problemer i europacupene hvor han mener listen er langt høyere for hva som tillates.

– Spesielt når de møter kyniske motstandere kan dette gi norske lag problemer.

Dommersjef Terje Hauge har ikke svart på RAs henvendelser om saken.

LES OGSÅ: Ledger vil gjerne bli