Alexander Kristoff har hatt mye å juble for i Katjusja, men neste sesong blir det andre som får nyte godt av hans triumfer på sykkelsetet. Foto: Dominic Lipinski/PA via AP.

Kristoffs lagbytte bekreftet

Alexander Kristoff skal de neste to årene sykle for UAE. Det bekreftet det arabiske sykkellaget selv på sine egne Facebook-sider onsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tirsdag åpnet det internasjonale overgangsvinduet i sykkel, der lagene kan annonsere hvem de har hentet inn for neste sesong. I slutten av juli var VG først ute med å erfare at Kristoff skiftet lag fra Katjusja til UAE. Onsdag kom den endelige bekreftelsen.

UAE har inngått en avtale med Alexander Kristoff for 2018- og 2019-sesongen, skriver UAE Team Emirates på sine Facebooksider.

LES OGSÅ: Kristoff-avgjørelse drøyer 2-3 uker

Forholdet med Katjusja surnet

Kristoff har tidligere uttalt at intensjonsavtalen har vært signert, men at selve kontrakten ikke har vært skrevet under.

– Kontrakten vil bli signert i løpet av de neste ukene etter at han har gått gjennom en rutinemessig helsesjekk, skriver hans nye lag.

Kristoff har syklet for Katjsuja siden 2012, men det siste året har forholdet mellom han og lagledelsen surnet. Spesielt tungt for Storhaug-ekspressen var det at laget vraket hans faste spurtopptrekker Michael Mørkøv til årets Tour de France.

Jeg gleder meg til neste år. Det blir bra. Intensjonen er skrevet under, men ikke selve kontrakten, sa Kristoff selv om saken til VG.

LES OGSÅ: Bystrøm vet hvor han sykler neste år