Kristoff varsler nye poeng-fremstøt

Alexander Kristoff blir å se langt framme på mellomspurtene også på de kommende Tour de France-etappene. Han avviser at det er å sløsing med kreftene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mandag fikk UAE-proffen låne den grønne poengtrøya på lagtempoen til tross for at han hadde to mann foran seg på sammenlagtlista. Årsaken var at ledende Peter Sagan syklet i den gule trøya, mens andremann Fernando Gaviria var iført ungdomstrøya.

Kristoff medga at det føltes bra å være mannen i grønt, men var rask med å understreke at han ikke ser på seg selv som noen stor kandidat til å ende opp med poengtrøya i Paris.

– Jeg ser egentlig ikke på det som en veldig sannsynlig ting å klare, men i fjor røk jo Sagan ut, og mye kan skje. Det gjelder å være med nå i starten og se om det byr seg muligheter, sier Kristoff til NTB.

LES OGSÅ: Sjefen hyllet Kristoff: – Han var fantastisk

Fortsetter å prøve

Peter Sagan vant poengtrøya fem år på rad fra 2012 til 2016. De fleste mener den råsterke slovaken, som har tatt tre strake VM-titler, også ville stått i grønt i Paris i 2017 dersom han ikke hadde blitt kastet ut av Touren etter den fjerde etappen.

Sagan fikk skylden for å ha sendt Mark Cavendish inn i reklameskiltene, og fikk dermed brutt sin poengtrøye-rekke.

Alexander Kristoff mener sykkelkunstneren fra Zilina er klar favoritt til å vinne poengkonkurransen også denne gangen, og trekker også fram åpningsetappe-vinner Fernando Gaviria og australske Michael Matthews som sterke kandidater. Fjoråret viste samtidig at ting kan skje underveis og snu situasjonen på hodet.

– Det kan alltid dukke opp ting, og da er det dumt ikke å ha tatt poeng i starten. Jeg ser samtidig ikke på meg selv som noen stor kandidat til grønn trøye, gjentar nordmannen.

– Men inntil videre kommer vi også i dagene som kommer til å se deg langt framme på mellomspurtene?

– Ja. Det er litt for å kjenne litt på beina også. Jeg har så langt ikke spurtet så mye på spurtene, men forsøkt å spare kreftene, sier han.

LES OGSÅ: Sagan slet og mistet ledertrøya til Van Avermaet

Sagan leder klart

Både på åpningsetappen til Fontenay-le-Comte og den påfølgende etappen til La Roche-sur-Yon var 31-åringen fjerdemann over streken på mellomspurten. I mål var han henholdsvis nummer fire og fem etter å ha følt seg tung i avslutningen.

Kristoff avviser at poengene han har tatt på de innlagte spurtene har kostet krefter han burde ha spart til seinere.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har vel så langt ikke løftet rumpa fra sykkelen på mellomspurtene. Jeg kunne prøvd enda hardere, men i går ble jeg nummer tre i feltet bak bruddet, og det er absolutt greit, sier UAE-proffen.

Etter tre etapper i årets Tour de France leder Sagan poengkonkurransen med 104 poeng. Gaviria følger nærmest med 78, mens Kristoff har 53.

Tirsdag venter en ny flat etappe fra Le Baule til Sarzeau. Der skal etter alle solemerker Kristoff kjempe om nye poeng både på mellomspurten og ved målgang.

LES OGSÅ: Femteplass for Kristoff da Sagan vant