Alexander Kristoff måtte bryte i Paris-Roubaix etter et velt fem mil fra mål. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Kristoff ute etter stygg velt

Ingen kunne gjøre noe med den slovakiske verdensmesteren Peter Sagan i brosteinsklassikeren Paris-Roubaix på sykkel. Ingen norske hevdet seg i toppen. Alexander Kristoff måtte bryte etter et svært ublidt møte med asfalten fem mil før mål.

Av: NTB

– Det kjennes utrolig bra å vinne her. Jeg unngikk velt, og jeg klarte i tillegg å spare litt på kreftene underveis. Jeg vil takke lagkameratene mine. De hjalp meg i posisjon til å angripe i dag, sa slovaken fornøyd.

Sagan spurtslo sveitseren Silvan Dillier i kamp om seieren i den 116. utgaven av Paris-Roubaix søndag. Bora-rytteren kunne heve hendene over hodet etter 257 kilometer på sykkelsetet, inkludert 29 krevende brosteinspartier. Det er første gang Sagan har vunnet det prestisjetunge rittet. Nederlenderen Niki Terpstra ble treer 57 sekunder bak.

Annenmann Dillier lå i brudd nesten hele dagen. En periode satt også Sven Erik Bystrøm i utbrytergruppen, men til slutt var det kun sveitseren igjen av det opprinnelige bruddet. Sagan og Dillier vekslet på å ta føringer de siste milene, men da det hele skulle avgjøres var sveitseren sjanseløs mot Sagan i spurten.

I asfalten

Edvald Boasson Hagen gjorde noen forsøk på å støte seg vekk fra hovedfeltet underveis, men rudsbygdingen klarte ikke å komme løs. Det gjorde derimot Sagan.

Alexander Kristoff lå lenge i god posisjon i hovedfeltet, men Stavanger-syklisten gikk i asfalten da rundt fem mil gjensto søndag. Dermed var sjansene for en topplassering spolert. Han måtte til slutt bryte rittet.

– Tony Martin prøvde å finne seg en lomme i feltet som ikke var der. Det gikk ikke, så da gikk han på trynet. Det samme gjorde jeg. Jeg skjønner ikke hvorfor han gjorde den manøveren. Han ødela sitt eget løp, men også mitt og flere andres, sa Kristoff til TV 2.

– Jeg følte meg bra, men velten gikk i et veldig viktig parti. Jeg hadde ingen sjanse til å komme tilbake etter det, la han til.

Amund Grøndahl Jansen, Truls Korsæth og Sindre Lunke kjørte også rittet, men uten å kjempe om en plassering helt i toppen. Jansen ble beste norske på 16.-plass.

Hjertestans for Goolaerts

Det gikk flere velt i brosteinspartiene underveis. Sterke navn som Matteo Trentin, Stefan Küng og Nelson Oliveira fikk alle tøffe møter med asfalten.

Mest dramatisk var det for belgieren Michael Goolaerts. 23-åringen fikk hjertestans etter en velt, ifølge Procycling. Ifølge TV 2 fikk Vérandas Willems-Crelan-rytteren hjertekompresjon på stedet. Det er uklart hvordan tilstanden hans er.

– Goolaerts var involvert i en velt og måtte bryte. Han ble deretter kjørt til sykehus. Foreløpig er det ikke mer nytt å komme med, uttaler laget ifølge Cyclingnews.