Kristoff slått på målstreken av Peter Sagan

Etter at mange av de beste spurterne hadde stått av i Alpene, hadde Alexander Kristoff en god mulighet til å ta etappeseieren. Men igjen møtte Storhaug-ekspressen sin overmann i Peter Sagan.

Alexander Kristoff tok annenplassen bak Peter Sagan på den 13. etappen i Tour de France fredag. Det skilte bare centimeter mellom de to.

– Det er klart at jeg er skuffet, men jeg møtte min overmann igjen og må bare bøye meg i støvet. Han er hakket for god, sier Kristoff til TV2 etter målgang.

UAE-rytteren synes han gjorde et godt løp, men det gikk ikke Kristoffs vei i dag heller.

– Jeg klarte å komme i posisjon, selv om jeg brukte litt krefter på det. Da Sagan kom forbi, så prøvde jeg å svare, men klarte det ikke. Jeg blir best blant de andre, og det gir selvtillit for fortsettelsen, sier Kristoff.

Underveis på etappen sikret Alexander Kristoff seg 11 poeng på den innlagte spurten, mens Sagan i den grønne ledertrøya tok 9 poeng og Edvald Boasson Hagen 6 poeng.

Etappen var på snaue 170 kilometer og gikk fra Bourg d'Oisans til Valence, og etter to tøffe fjelletapper var det spurternes tur igjen da feltet tok seg vekk fra Alpene til sentralmassivet i Frankrike på vei mot Pyreneene.

Det gikk et tidlig brudd hvor fire ryttere kom seg løs fra resten av feltet. Det var Thomas De Gendt, Michael Schär, Dimitri Claeys og Tom Scully. Bruddet holdt ikke, og det ble som ventet et spurtoppgjør.

(©NTB)