Kristoff slått på målstreken

Alexander Kristoff ble ikke levnet store muligheter på dagens fjerde etappe av Tour de France på grunn av det superraske oppløpet, men Storhaug-ekspressen presset Elia Viviana helt inn til målstreken.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det ble som ventet massespurt på dagens etappe inn til Nancy, men med en spurt i nedoverbakke var det ikke forventet at Alexander Kristoff skulle kjempe med de raskeste spurterne.

En meget god jobb av opptrekker Jasper Philipsen gjorde at nordmannen likevel kom i en meget god posisjon på oppløpet, men tapte med minst mulig margin til Quickstep-rytter Elia Viviani.

Viviani satt kanskje litt bedre inn mot avslutningen. Han var litt for rask dessverre. Det er jo verdens raskete spurtere, jeg er kanskje lite hakk under, men i dag var jeg nære, sier Kristoff til TV 2 etter målgang.

Nordmannen skrøt uhemmet av opptrekker Philipsen, som er den yngste i feltet.

– Jasper gjorde en strålende jobb i dag, og gjorde egentlig alt perfekt. Da var det bare opp til meg, og dessverre klarte jeg ikke å vinne. Men det gir uansett selvtillit å slå mange gode navn, sier Kristoff videre.

Med noen centimeters klaring vant altså Quick-Step-rytteren Elia Viviani sin første etappeseier i Tour de France.

– Det betyr veldig mye for meg å få min første etappeseier i Tour de France, og jeg kan fortsatt ikke tro det. Det var årets store mål for meg, siden jeg har etappeseiere fra Italia og Spania rundt fra før. Det var en perfekt jobb fra laget, og jeg måtte bare gjøre min jobb, sier Viviani i seiersintervjuet etter målgang.