Annonse
Det aller meste handlet om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen på fredagens pressekonferanse, der Kristoff la det meste av presset over på Boasson Hagens skuldre foran søndagens fellesstart. Foto: Pål Karstensen

Kristoff skyver presset over på Boasson Hagen

Forrige gang Norge tok medalje i VM, var da Edvald Boasson Hagen tok sølv i Valkenburg i 2012. Han er også vårt beste kort i Bergen, skal vi tro Alexander Kristoff.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Å bli verdensmester på hjemmebane er ikke så unikt som du kunne ha trodd. Sist det skjedde var i 2012 da Philippe Gilbert vant i Belgia. Alexander Kristoff tror det er Edvald Boasson Hagen som har størst mulighet til å bli norsk mester i Norge.

– Edvald er nok en større favoritt enn meg siden løypen passer ham bedre. Han har flere muligheter til å vinne, og er ikke nødt til å få løpet inn i sitt spor på samme måte som jeg er. Jeg håper selvsagt på en samlet spurt, og da skal jeg gjøre mitt beste, sier Kristoff til RA.

LES OGSÅ: Norge har flere kort å spille på

Positiv til Laksebakken

Den mye omtalte Laksebakken skal sykles opp 12 ganger, og det er den Kristoff ser på som avgjørende for at han legger det norske favorittstempelet over på Boasson Hagen.

– Har du ti sekunder på toppen av bakken, kan det være nok slik at det blir vanskelig å tette. Derfor må du være med over bakken siste gangen, og det skal være mulig. Jeg synes å huske at den var tøffere å sykle opp forrige gang jeg var her, men det kan jo hende at den blir en del tøffere på slutten av et VM, sier Kristoff.

Da Storbritannia arrangerte OL på hjemmebane, ble Box Hill for mye for hjemmehåpet Mark Cavendish. Da tok Kristoff bronse.

– Box Hill var en mye enklere bakke å kjøre opp, og vi har også et godt lag med gode klatrere rundt meg som kan hjelpe meg inn i bakken da omtrent alle på laget er gode til å klatre.

LES OGSÅ: Vil ta en lederrolle i norsk kvinnesykling

Vil savne Bystrøm

En som hadde vært gull verdt å ha med der er Sven Erik Bystrøm, men han ble ikke klar på grunn av velten i Spania Rundt.

– Vi vil selvfølgelig savne Sven Erik. Han hadde vært en veldig god mann å ha med seg i avslutningen. Han ble verdensmester i en lignende løype selv, og hadde absolutt hatt muligheten til å hjelpe oss inn i bakken siste gang og være med over den og hjelpe til med å kjøre inn eventuelle utbrytere etter toppen, sier han.

Kristoff sier at du må være langt fremme på oppløpet for å ha muligheten til å ta gullet.

– Du må nok minst være på tredjeplass på oppløpet om du skal ha en sjanse til å vinne. Det er teknisk vanskelig på slutten med mange svinger, og det er vanskeligere å få kontakt med noen som eventuelt stikker av, sier Kristoff.

LES OGSÅ: «Hei Bergen! Kan vi få være med?»

August Jensen tror på norsk gull

En som skal være med for å hjelpe Kristoff er Team Coops August Jensen.

– Selv om jeg har oppholdt meg i Alexanders hjemby de siste tre sesongene, kommer jeg til å hjelpe ham og Edvald like mye og bidra med det jeg kan, sier Jensen.

Han har tro på norsk medalje.

– Jeg har hatt presset med å levere som kaptein i alle rittene jeg har kjørt for Team Coop i år, så det er litt godt å slippe å ha det presset på seg her i Bergen. Jeg tror nok Alexander og Edvald merker på det presset om å levere litt ekstra her på hjemmebane. Bakken er tøff, men ikke tøffere enn at både Alex og Edvald kan takle den og sykle inn til norsk gull, sier han.

LES OGSÅ: Lutro føler seg heldig som får delta i Bergen

Annonse