Kristoff sjanseløs på sjette etappe av Tour de Suisse

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Daniel Hoelgaard fikk det tøft på sjette etappe av Tour de Suisse. Trioen var langt bak etappevinner Antwan Tolhoek.

Tolhoek klarte å holde jaktende Egan Bernal bak seg i den avsluttende stigningen og kunne dermed juble for karrierens første etappeseier i et verdenstourritt. Bernal kom 17 sekunder senere i mål, mens François Bidard ble nummer tre.

Etappevinneren var del av et tidlig 25-mannsbrudd sammen med Alexander Kristoff. Nordmannen fikk det derimot tøft i stigningene og kjørte i mål tolv og et halvt minutt etter Tolhoek. Det holdt til en 108.-plass. Onsdag ble han nummer seks.

Også Sven Erik Bystrøm og Daniel Hoelgaard fikk det tungt i Sveits torsdag. De ble henholdsvis nummer 99 og 101 etter å ha tikket inn over elleve minutter bak seiersherren.

Bernals 2.-plass gjør at han overtar sammenlagtledelsen. Den har Peter Sagan innehatt siden seieren i massespurten på den tredje etappen. Colombianeren har en luke på tolv sekunder ned til Rohan Dennis når tre etapper gjenstår.

Rittet avsluttes søndag.

(©NTB)