Annonse
Alexander Kristoff har tatt EM-gull og VM-sølv denne sesongen. Det til tross for at mange mente han var ferdig på toppnivå. Storhaug-ekspressen er langt fra ferdig, og blant Norges aller beste idrettsutøvere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kristoff på inntektstoppen

Syklisten Alexander Kristoff har tjent gode penger i Katusha de siste sesongene og er blant Norges aller best betalte idrettsprofiler.

Annonse
Rogalandsavis

Kristoff har de siste fem årene syklet for Sveits-baserte Katusha. Det har gitt så mye klingende mynt i kassa at 30-åringen plasserer seg helt i inntektstoppen blant idrettskjendisene i Norge, skriver VG.

Katusha-proffen tjente intet mindre enn 14,9 millioner kroner på sykkelsetet i fjor. Det er 2,8 millioner kroner mer enn seileren Kristian Nergaard, som ligger på andreplass på avisens liste.

LES OGSÅ: Viking-aksjonærer gode for nesten tre milliarder

Norges sjakk-konge Magnus Carlsen er nummer tre. 26-åringen fra Lommedalen forsvarte VM-tittelen i fjor og står oppført med drøye 9,3 millioner kroner i inntekt for 2016.

Ishockeyspiller Patrick Thoresen (7,1 millioner), alpinist Kjetil Jansrud (6,5), langrennsløper Petter Northug (5,7) og skiskytter-brødrene Bø (Tarjei og Johannes) ligger på de neste plassene. Bø-brødrene står oppført med 4,5 og 3 millioner i inntekt.

Marit Bjørgen (2,9 millioner) og Aleksander Aamodt Kilde (2,7 millioner) fyller ut topp-ti-listen.

LES OGSÅ: Troner øverst på inntektstoppen

Annonse