Annonse
Sven Erik Bystrøm hjalp Alexander Kristoff så godt han kunne under de 291 kilometrene fra Milano til Sanremo, men måtte se at det bare ble fjerdeplass på kapteinen. Foto: Katjusja.

Kristoff på fjerde i Milano-Sanremo

Polske Michal Kwiatkowski vant sykkelklassikeren Milano-Sanremo. Alexander Kristoff ble nummer fire etter å ha tatt spurten i hovedfeltet.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Verdensmester Peter Sagan angrep med seks kilometer igjen. Han fikk med seg Julian Alaphilippe og Michal Kwiatkowski. De fikk rundt 11 sekunder de til andre på toppen. De økte til 17 sekunder da det flatet ut inn mot mål.

Det ble en spurt mellom de tre rytterne hvor den polske Sky-rytteren var de nødvendige millimeterne foran Sagan. Alaphilippe tok tredjeplassen.

Et brudd fikk gå tidlig, men hovedfeltet med alle favorittene og Arnaud Démare i spissen hadde kontroll.

Inn i den nest siste stigningen inn mot mål var feltet samlet. BMC-laget satte så stor fart at ingen klarte å stikke av mot toppen.

I den siste stigningen ni kilometer før mål hadde Katjusja-laget havnet langt bak i feltet. Kristoff vant likevel spurten i hovedfeltet som kom inn fem sekunder bak tettrioen.

Kristoff ble nummer seks i fjor, men vant klassikeren i 2014.

Edvald Boasson Hagen rullet inn til 19.-plass. Truls Korsæth, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen deltok også i det 291 kilometer lange rittet som ble kjørt for 108. gang.

– Jeg så ikke at noen stakk, jeg hadde mer enn nok å henge med. Da vi skulle spurte, trodde jeg det var om seieren, sa Kristoff til Eurosport.

– Jeg var sjanseløs til å komme med i bakken, så fjerdeplass var det beste jeg kunne greie, fortsatte han.

– Det er surt, men ikke noe å få gjort noe med.

(©NTB)

Annonse