Kristoff nummer fire da Gaviria vant i debuten

Fernando Gaviria vant sin første Tour de France-etappe på sin aller første start, mens Alexander Kristoff spurtet inn til fjerdeplassen på åpningsetappen lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdag gikk startskuddet for den 105.utgaven av Tour de France, og årets utgave startet med en 201 kilometer lang etappe fra Noirmoutier-en-l'Île til Fontenay-le-Comte.

Med en gang den nøytrale starten var over gikk tre ryttere i brudd, og det bruddet holdt nesten til det var 20 kilometer igjen til mål. Like etter gikk det en velt der blant annet Arnaud Demare gikk ned, og på de smale og snirklete veiene inn mot mål gikk også Richie Porte og Chris Froome i bakken.

De siste tre kilometerne før mål inneholdt tre rundkjøringer, før det bar slakt opp mot målstreken de siste 600 meterne.

Bora-Hansgrohe, laget til Peter Sagan, satte fart på de siste kilometrene inn mot kilometermerket. Quick-Step Floors tok over med sitt spurttog inn mot mål for Fernando Gaviria.

Med 220 meter til mål gikk Gaviria til og vant den første etappen av årets Tour de France. Det var den 48. seieren for Quick-Step for året, og den første etappeseieren til colombianske Fernando Gaviria i hans debutetappe.

Gaviria vant foran Peter Sagan, med Marcel Kittel på tredje og Kristoff på fjerde.

– Det er en godkjent start for min del, selv om jeg ikke kommer til å huske denne plasseringen. Jeg ble satt fint opp, men jeg manglet litt sprut i beina på slutten da jeg egentlig var stokk stiv, sier Kristoff til TV2 etter målgang.

– Gaviria blir satt opp fint av toget hans, men han skal levere han og, og det gjorde han til de grader i dag, sier Kristoff om dagens seiersmann.